Ar fi nevoiți SĂ O UCIDĂ, pentru că a renunțat la religia MUSULMANĂ. O tânără s-a baricadat în camera de hotel pentru a nu fi deportată: Viața mea este ÎN PERICOL

Ar fi nevoiți SĂ O UCIDĂ, pentru că a renunțat la religia MUSULMANĂ. O tânără s-a baricadat în camera de hotel pentru a nu fi deportată: Viața mea este ÎN PERICOL
Publicat: 07/01/2019, 14:13
Actualizat: 25/03/2019, 19:19

Rahaf Mohammed al-Qunun, are 18 ani și a renunțat la religia islamică. Tânăra susține că familia sa o va ucide în cazul în care autoritățile decid să o trimită înapoi în Arabia Saudită. Fata s-a baricadat într-o cameră de hotel și refuză să o părăsească, cerând garanții că nu va fi obligată să urce într-un avion care să o ducă înapoi acasă. Oficialii Departamentului de imigrări din Thailanda doresc să o deporteze pe tanără în Kuweit, unde se află familia sa.

„Voi rămâme aici până când ONU mă va ajuta”, a scris tânăra pe Twitter.

După mediatizarea internațională a cazului, autoritățile din Thailanda au permis reprezentanților serviciului pentru refugiați al ONU să ia legătura cu fata. „Ea este acum sub jurisdicția Thailandei,” a anunțatSurachate Hakparn, șeful Departamentului pentru Imigranți, citat de BBC. „Nimeni și nici o ambasadă nu o poate obliga să meargă undeva fără voia ei. Din moment ce ne-a cerut ajutorul, nu o vom trimite la moarte.”

„Frații și familia mea și Ambasada saudită mă așteaptă în Kuweit.Mă vor ucide, viața mea este în pericol, familia mea amenință să mă omoare pentru fapte foarte banale,” a afirmat adolescenta pentru Reuters.

Reprezentanții asociațiilor care se ocupă de apărarea drepturilor omului s-au declarat profund îngrijorați cu privire la situația fetei.

„S-a baricadat în cameră și spune că nu va pleca până când nu i se va permite să se întâlnească cu agenția pentru refugiați ONU și să ceară azil,” a declarat directorul adjunct al Human Rights Watch Asia, Phil Robertson, pe Twitter. Rahaf Mohammed al-Qunun a fugit acum două zile în timp ce se afla în vacanță cu familia sa în Kuweit. Încerca să se îndrepte spre Australia printr-un zbor cu escală la Bangkok.

#Kuwait Air flight KU412 has now departed #Bangkok without #Rahaf on board, so this is an important victory for her, & a real tribute to her courage. She is demanding #UNHCR be allowed to see her, but so far #Thailand is not agreeing to that. #SaveRahaf @Refugees @UNHCRThailand pic.twitter.com/o6ZiRxhZry

— Phil Robertson (@Reaproy) January 7, 2019

Tânăra susține că pașaportul i-a fost confiscat duminică în momentul în care a debarcat din avion. Ambasada saudită din Bangkok a declarat că a fost ținută pe aeroport „pentru că nu are un bilet de întoarcere” și că va fi deportată în Kuwait „unde locuiește cea mai mare parte a familiei sale”.

Official from @KuwaitAirways is at Rahaf”s door but she”s refusing to leave #SaveRahaf pic.twitter.com/TcRf3p7Dys

— Sophie McNeill (@Sophiemcneill) January 7, 2019

Rahaf Mohammed al-Qunun insistă că are viză pentru Australia și că nu a intenționat niciodată să rămână în Thailanda. Ea spune că pașaportul său a fost confiscat de un diplomat saudit care a întâlnit-o venind din zborul de pe aeroportul Suvarnabhumi.

Oficialii saudiți neagă și susțin că pașaportul este în posesia tinerei, dar aceasta este reținută pentru că nu are bilet de întoarcere. Funcționarii publici țin legătura cu tatăl ei, a adăugat ambasada.

Phil Robertson de la Human Rights Watch a declarat pentru postul de știri BBC: „Se pare că guvernul thailandez fabrică o povestepotrivit căreia tanăra a încercat să solicite o viză și a fost respinsă… de fapt, aceasta avea un bilet pentru a merge în Australia, iar în primul rând ea nu a vrut să intre în Thailanda.”

El susține că autoritățile thailandeze au cooperat în mod clar cu Arabia Saudită, deoarece oficialii saudiți au putut să o întâlnească pe tânăra în varstă de 18 ani la sosirea avionului.

Jonathan Head, jurnalist din partea BBC Bangkok spune că domnișoara Rahaf Mohammed al-Qunun este speriată și confuză. Ea a declarat pentru BBC că a renunțat la Islam și se teme că va fi returnată cu forța în Arabia Saudită și ucisă de familia ei.

Michael Page, directorul adjunct al Human Rights Watch din Orientul Mijlociu, a declarat: „Femeile din Arabia Saudită care fug de familiile lor se pot confrunta cu violențe grave din partea rudelor, privarea de libertate și alte consecințe grave dacă se întorc împotriva voinței lor”.

„Familia mea este foarte strictă și m-a ținut încuiată într-o cameră timp de șase luni, pentru că m-am tuns. Sunt 100% convinsă că mă vor omorî imediat după ce ies din închisoarea din Arabia Saudită”, a declarat tânăra

O prietenă a tinerei, care s-a mutat de curând din Arabia Saudită în Australia, a declarat, pentru The Guardian, că amenințările la adresa fetei sunt reale: „Este o fostă musulmană și are o familie foarte dură, au fost violenți cu ea și a fost expusă inclusiv hărțuirii sexuale. Vărul ei i-a spus că vrea să o vadă sângerând și că vrea să o omoare. Dacă nu o vor ucide, ei nu vor mai putea să își arate fețele în public. Sunt nevoiți să o omoare, pentru că a renunțat la religia musulmană”, a adăugat prietena fetei.

Poliția din Thailanda, generalul-general Surahat Hakparn, a declarat pentru BBC că Rahaf Mohammed al-Qunun încerca să scape de o căsătorie aranjată. Pentru că nu avea viză pentru a intra în Thailanda, a spus el, Poliția i-a refuzat intrarea și era în curs de repatriere prin aceeași companie aeriană pe care aceasta o folosise – Kuwait Airways.

El a declarat pentru că acest caz este o „problemă familială„, iar adolescenta „nu avea alte documente asupra sa, cum ar fi un bilet de întoarcere sau bani”.

Cazul se compară cu cel al unei alte femei din Arabia Saudită, care se afla în tranzit spre Australia în aprilie 2017.

Dina Ali Lasloom (24 de ani) era în drum spre Kuweit prin Filipine, dar a fost întoarsă în Arabia Saudită de la aeroportul Manila de către familia sa. Ea a folosit telefonul unui turist canadian, pentru a trimite un mesaj, un videoclip care a fost postat pe Twitter, spunând că familia ei o va ucide. Soarta sa după sosirea în Arabia Saudită rămâne necunoscută.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (II)
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...