no author
Ioana Scholler
523 vizualizări 14 mar 2019

În una dintre reclamaţii, un căpitan s-a plâns despre o anomalie a sistemului autopilot care a dus la o situaţie scurtă în care avionul a zburat cu „nasul” în jos.

Faţa avionului era îndreptată în jos, conform bazei de date guvernamentale.

Altă reclamaţie spune cum un ofiţer a raportat că din cauza sistemului autopilot aeronava se îndrepta în jos. Autopilotul a fost deconectat, iar avionul şi-a continuat zborul spre destinaţie, potrivit reclamaţiei.

Chiar dacă baza de date nu identifică piloţii sau companiile aeriene, doar două companii americane folosesc Boeing 737 Max 8, anume American Airlines şi Southwest.

 

 

Aeronava a fost ţinta atenţiei internaţionale, după dezastrul aviatic petrecut duminică, în urmă căruia au murit 157 de persoane. Un avion Boeing 737 Max 8 al companiei Ethiopian Airlines s-a prăbuşit la şase minute după decolare, acesta fiind al doilea incident în care este implicat un astfel de avion în ultimile cinci luni.

Luna trecută, 189 de persoane aflate la bordul avionului Boeing al companiei Lion Air au murit după prăbuşirea aeronavei, la scurt timp după decolare.

 

Citește și: