no author
Marian Avram
559 vizualizări 10 mai 2018

Erdogan a purtat o conversaţie telefonică cu preşedintele Iranian Hassan Rouhani.

Preşedintele turc i-a transmis omologului său iranian că Ankara susţine păstrarea acordului atomic semnat în 2015, adăugând că decizia SUA de a părăsi acordul este greşită.

Anterior, liderul de la Ankara avertizase că decizia SUA va produce efecte asupra întregii lumi.

”Retragerea din acest acord nu va avea un impact doar asupra regiunii, ci şi asupra întregii lumi. Nu aşa funcţionează mecanismele internaţionale. Convenţiile şi tratatele internaţionale nu pot fi anulate după bunul plac. Trebuie respectat orice acord pe care îl semnezi”, a declarat Erodgan, făcând referire la decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de a retrage SUA din acordul nuclear cu Iranul.

Trump a anunţat marţi seară decizia de retragere a Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul în anul 2015, adăugând că SUA vor reactiva sancţiunile contra Iranului.

Marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania) au semnat în 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul se angajează să limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale.

Citește și: