Răspândirea coronavirusului | Autoritățile din Wuhan vor construi încă un spital pentru tratarea pacienților / O pacientă din Hong Kong infectată a fost plasată într-un salon greșit, riscând răspândirea infecției / China a activat nivelul maxim de alertă

Răspândirea coronavirusului | Autoritățile din Wuhan vor construi încă un spital pentru tratarea pacienților / O pacientă din Hong Kong infectată a fost plasată într-un salon greșit, riscând răspândirea infecției / China a activat nivelul maxim de alertă
Publicat: 25/01/2020, 20:37

Ora 19:00China a activat nivelul de alertă cel mai ridicat pentru coronavirus

Ministerul de Externe avertizează românii care se află sau vor să călătorească în regiunile administrative speciale ale Chinei, respectiv Hong Kong și Macao, că autoritățile locale au activat nivelul de alertă „Urgență” cel mai ridicat, din cauza infecției de tip pneumonie virală, „Coronavirus”.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în regiunile administrative speciale Hong Kong și Macao ale Republicii Populare Chineze că autoritățile locale au activat planurile de pregătire și răspuns pentru boli infecțioase noi de importanță pentru sănătatea publică, iar, la data de 25 ianuarie 2020, Hong Kong a activat nivelul de alertă „Urgență” – nivel 3 din 3. Conform datelor comunicate de către autoritățile din cele două regiuni administrative speciale, în Hong Kong au fost confirmate cinci cazuri de infecție cu acest tip de pneumonie virală, iar în Macao două cazuri”, transmite MAE, într-un comunicat remis Mediafax.

Ora 14:00China a impus restricții de transport în încă două orașe din cauza coronavirusului

Autoritățile chineze au impus sâmbătă restricții privind transportul în alte două orașe din țară pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus, astfel că numărul orașelor supuse acestor restricții se ridică acum la 15, informează CNN.

Cele 15 orașe au o populație totală de 57,2 milioane de persoane. Toate aceste orașe se află în provincia Hubei, unde au apărut primele cazuri de infecție.

Strictețea restricțiilor variază de la oraș la oraș, însă în toate cele 15 localități transportul public a fost suspendat.

În Wuhan și Huanggang piețele și cinematografele au fost închise, străzile sunt blocate de autorități, iar gările și aeroporturile sunt și ele închise.

Ora 13:30O pacientă din Hong Kong infectată cu coronavirus a fost plasată într-un salon greșit, riscând răspândirea infecției

Un spital din Hong Kong a plasat din greșeală o pacientă cu coronavirus, în vârstă de 62 de ani, în alt salon decât trebuia, riscând să răspândească infecția, informează CNN.

Sâmbătă dimineață, directorul spitalului în cauză, Dr. Chung Kin-lai, și-a cerut scuze pentru greșeala comisă. Acesta a spus că femeia a fost trimisă într-o secție greșită, care nu avea condițiile necesare în ceea ce privește stoparea răspândirii germenilor pe calea aerului. „Ne cerem scuze pentru acest incident”, a transmis el.

Spitalul, situat în districtul Tuen Mun, evaluează acum riscul ca alți pacienți să fi fost expuși noului tip de coronavirus.

Ora 13:20 Autoritățile din Wuhan vor construi încă un spital pentru tratarea pacienților cu coronavirus

Autoritățile din orașul chinez Wuhan, de unde a pornit epidemia de coronavirus, au anunțat sâmbătă că au decis să construiască un al doilea spital dedicat tratării pacienților cu această afecțiune, informează site-ul agenției de presă Reuters.

Potrivit informațiilor făcute publice de autoritățile locale, spitalul ar urma să aibă 1.300 de paturi, iar construirea sa ar trebui să dureze aproximativ două săptămâni.

Construcția primului spital dedicat acestor pacienți a început deja săptămâna aceasta, tot la Wuhan, iar acesta ar trebui să fie finalizat până pe 3 februarie.

Ora 12:20Autoritățile de la Wuhan interzic utilizarea autoturismelor începând de duminică

Autoritățile locale din orașul chinez Wuhan, care se confruntă cu un val de îmbolnăviri provocate de noul coronavirus, au anunțat că vor interzice începând de duminică circulația autoturismelor pentru limitarea răspândirii infecțiilor, informează site-ul agenției Reuters.

Potrivit informațiilor publicate de autorități, va fi interzisă utilizarea autoturismelor personale, cu excepția cazurilor de urgență.

Decizia vine în contextul în care serviciile de transport aerian, feroviar și rutier au fost deja suspendate în acest oraș din centrul Chinei.

Conform celui mai recent bilanț anunțat de autoritățile chineze, 26 de persoane au murit din cauza virusului apărut în orașul Wuhan. În total, au fost confirmate 830 de cazuri în China.

Ora 8:30 Australia a confirmat primul său caz de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus în statul Victoria

Australia a confirmat sâmbătă primul său caz de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus în statul Victoria, în timp ce guvernul a cerut oamenilor să nu călătorească în provincia Hubei din China, epicentrul focarului, potrivit Reuters.

Un cetățean chinez de 50 de ani, care a fost în orașul Wuhan, unde a apărut virusul pentru prima dată, se află în stare stabilă într-un spital din Melbourne, după ce s-a întors acasă pe 19 ianuarie cu un zbor din orașul chinez Guangzhou, a declarat ministrul Sănătății din statul victorie, Jenny Mikakos.

„Este important să subliniem că nu există niciun motiv de îngrijorare pentru comunitate”, a spus Mikakos.

Șeful Direcției de Sănătate din Victoria, Angie Bone, a spus că pacientul nu se află în terapie intensivă.

„Este stabil și nu este într-o stare foarte gravă”, a spus ea.

Ora 8:00Numărul deceselor crește la 41 în China

Numărul total de cazuri confirmate în China se ridică acum la 1.287, a transmis Comisia Națională de Sănătate într-un comunicat emis sâmbătă.

Numărul de morți a crescut de la 26 de persoane câte fuseseră raportate vineri. Aceste ultimele decese au avut loc în Wuhan, epicentrul focarului care se află în carantină virtuală, în timp ce autoritățile chineze se luptă să oprească răspândirea virusului.

Marea majoritate a cazurilor și toate decesele confirmate până în prezent s-au înregistrat în China, dar virusul a fost depistat și în Thailanda, Vietnam, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Nepal, Franța și Statele Unite.

S-a observat o transmitere de la om la om, despre care autoritățile medicale cred că a avut originea într-o piață din Wuhan, unde a fost comercializată ilegal carne provenind de la animalele sălbatice.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat noul coronavirus o „urgență în China” săptămâna aceasta, dar a decis să nu o declare de îngrijorare internațională. Cu toate acestea, virusul se răspândește la nivel mondial. Autoritățile franceze au raportat primele cazuri confirmate în Europa vineri seară.

Wuhan, un oraș de 11 milioane și capitala provinciei centrale Hubei, este în blocaj virtual. Aproape toate zborurile de pe aeroportul din Wuhan au fost anulate și punctele de control blochează principalele drumuri care ies din oraș. De atunci, autoritățile au impus blocajele similare în mai mult de 10 orașe din apropierea orașului Wuhan, ca parte a efortului continuu de izolare a virusului.

Sursă FOTO: Shutterstock

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Cum să faci 1 milion de euro în 5 ani! Discuție cu analistul financiar Iancu...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A vrut să experimenteze pe copil". Un tată și-a lăsat bebelușul să moară de foame...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vânzările de lux ale grupului LVMH au depăşit exporturile agricole ale Franței