no author
Marian Avram
716 vizualizări 13 oct 2017

Declaraţiile ambasadorului nord-coreean au fost făcute cu prilejul unei recepţii organizate la Moscova pentru marcarea a 69 de ani de relaţii diplomatice între Rusia şi Coreea de Nord. Kim Hyun Joong a precizat că stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două state a reprezentat un moment crucial pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale.

”În ultimii 69 de ani, Coreea de Nord şi Rusia au întreţinut relaţii politice, economice şi culturale foarte strânse, consolidând legăturile dintre ţările noastre. În acest nou secol, relaţiile bilaterale au primit un nou impuls”, a spus Kim Hyun Joong.

”Guvernul din Coreea de Nord este determinat să întensifice cooperarea cu Rusia şi să dezvolte relaţii în toate domeniile. Ne dorim ca poporul rus să aibă un succes în protejarea intereselor şi suveranităţii naţionale, precum şi în construirea unei Rusii puternice sub îndrumarea respectatului preşedinte Vladimir Putin”, a subliniat ambasadorul nord-coreean.

Tot joi, ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a avut o conversaţie telefonică cu secretarul american de stat Rex Tillerson. Cei doi au discutat şi despre tensiunile din Peninsula Coreea, iar Lavrov i-a cerut ca Statele Unite să renunţe la acţiunile care amplifică tensiunile din regiune, adăugând că trebuie create condiţiile pentru iniţierea unui dialog.

Citește și: