no author
Marian Avram
406 vizualizări 7 dec 2017

Prin votul delegaţilor prezenţi la congresul SPD, liderii partidului au primit undă verde pentru a iniţia negocieri cu formaţiunea consevatoare a cancelarului Angela Merkel pentru formarea unei noi coaliţii guvernamentale.
Formaţiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), a eşuat în planul de a forma o coaliţie cu guvernamentală cu Partidul Democraţilor Liberi (FDP, centru-dreapta) şi cu formaţiunea Alianţa '90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stânga).

Iniţial, Partidul Social-Democrat refuzase prelungirea coaliţiei guvernamentale cu formaţiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), semnalând dorinţa de a se ajunge la alegeri anticipate, în contextul eşecului discuţiilor exploratorii cu celelalte partide. Însă preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a lansat un apel adresat partidelor parlamentare pentru continuarea negocierilor în scopul formării unei coaliţii guvernamentale, excluzând posibilitatea convocării alegerilor anticipate.

Citește și: