no author
Florin Jinga
184 vizualizări 12 mar 2019

Prăbuşirea acestui model de aeronavă duminică, în Etiopia, la patru luni de la prăbuşirea avionului Lion Air, tot un Boeing 737 MAX 8, a ridicat mai multe semne de întrebare privind siguranţa avionului, relatează The Guardian.

Acţiunile companiei Boeing au scăzut cu 5% pe bursă, luni, după ce aproape 40% din flota mondială de aeronave 737 MAX 8 au rămas la sol. La o zi după accidentul aviatic din Etiopia, autoritatea aviaţiei civile din SUA a dat asigurări că aeronava poate fi utilizată în continuare de companiile aeriene.

Însă marţi, Australia şi Singapore au anunţat că suspendă temporar folosirea modelului de avion, în timp ce aşteaptă mai multe informaţii despre cauzele celor două incidente.

Printre companiile aeriene care nu mai folosesc deocamdată Boeingul 737 MAX 8 se numără: China Southern Airlines, Garuda Indonesia, Shandong Airlines, Thai Lion Air, SilkAir, Fiji Airways, Ethiopian Airlines, Cayman Airways şi Comair.

GOL, una dintre cele mai mari companii aeriene din Brazilia, a suspendat temporar utilizarea a şapte aeronave, iar Aeromexico a ţinut şase avioane la sol.

Compania Boeing a anunţat că va face un upgrade de software pentru toată flota de aeronave în următoarele săptămâni şi că a lucrat la dezvoltarea unui software de control în timpul zborului pentru 737 MAX, menit să sporească siguranţa aeronavei.

Foto: Hepta

Citește și: