Manfred WEBER susține primirea BULGARIEI în Schengen și zona euro. Oficialul european a criticat în august guvernul DĂNCILĂ și a fost TAXAT DUR de Tăriceanu

Manfred WEBER susține primirea BULGARIEI în Schengen și zona euro. Oficialul european a criticat în august guvernul DĂNCILĂ și a fost TAXAT DUR de Tăriceanu
Publicat: 28/11/2018, 12:06
Actualizat: 26/03/2019, 05:37

Manfred Weber ar fi făcut această afirmație la o întrevedere recentă cu Țvetan Țvetanov, șeful Comisiei pentru afaceri interne din Parlamentul de la Sofia.

Surse de la Bruxelles, citate de cotidianul Telegraf, relatează că urmează ca peste șase luni să fie eliminate controalele pentru cetățenii bulgari în aeroporturi, în timp ce controalele la frontierele maritime și terestre urmează să fie menținute. Țvetan Țvetanov a confirmat aceste informații la postul bTV, potrivit agenției de știri BTA.

Această evoluție a fost posibilă după ce Olanda, care se opunea aderării Bulgariei la Schengen, și-a reconsiderat poziția.

Țvetanov a declarat că a participat împreună cu premierul bulgar Boiko Borisov la mai multe întrevederi cu șeful Guvernului de la Haga, Mark Rutte, tema discuțiilor fiind aderarea Bulgariei la Schengen.

Manfred Weber este unul dintre cei mai critici oficiali de la Bruxelles la adresa guvernului României și a modificărilor aduse LEGILOR JUSTIȚIEI.

„Există un guvern care își folosește în mod greșit majoritatea pentru a-l proteja pe liderul partidului socialist deja condamnat. Ei (…) au fost de acord să pună subiectul pe agendă în plenara următoare. Și, din nou, sper că toată lumea este pregătită să lupte împotriva corupției în toate aspectele și doar nu într-un anumit caz specific”, a declarat Manfred Weber după protestul din 10 august, care a criticat vehement intervenția în forță a jandarmilor.

Tăriceanu și Carmen Dan, ATAC la Manfred Weber, liderul grupului PPE din Parlamentul European: Citea de pe un prompter. Nu cunoaște realitățile din România/ Ar fi fost interesant dacă ar fi comentat dacă e normal ca președintele să ceară anchete

Președintele Senatului a declarat, în luna septembrie, că declarația lui Manfred Weber privind protestele nu a fost una spontană, ci pregătită de cineva, fiind citită de pe prompter, Călin Popescu Tăriceanu precizând că acesta nu cunoaște realitățile din România.

„Am văzut declarația lui Weber. O declarație pe care, cu experiența pe care o am, vă pot spune că nu era o declarație spontană, ci citea de pe un prompter, cineva, pentru că nu cunoaște situația din România deloc, cineva i-a pregătit-o, citea o declarație pur și simplu cu niște fraze pe care le-am mai auzit , vânturate de unii și de alții și care nu își găsesc niciun fel de suport de realitate în situația din România. România nu a abandonat combaterea corupției, nu a afectat prin reforma justiției în niciun fel independența ei, independența justiției a fost afectată foarte grav de protocoalele secrete care au pus întreg sistemul judiciar în subordinea serviciilor secrete. Asta e realitatea, dar pe care partenerii noștri străini nu o cunosc și de aceea cred că rolul pe care îl va avea doamna Dăncilă este foarte important de a le explica aceste realități”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

Președintele Senatului a adăugat că Manfred Weber și-a schimbat atitudinea în decurs de trei luni.

„A fost la Budapesta să-i acorde tot sprijinul domnului Viktor Orban în urmă cu aproximativ trei luni se afișa braț la braț cu domnul Orban la Budapoesta. Între timp, domnia sa a fost desemnat de doamna Merkel cel care conduce lista partidului care câștigă alegerile europene și ar trebui să devină automat președinte al Comisiei Europene. Și atunci domnul Weber a considerat că trebuie să-și schimbe atitudinea, să arate cât de bun european este el și PPE a fost cel care a promovat votul pe articolul 7 care într-adevăr penalizează Ungaria, articolul 7 dând posibilitatea UE să aplice sancțiuni împotriva uneia dintre țările membre”, a completat Tăriceanu.

Carmen Dan: Ar fi fost interesant dacă Manfred Weber ar fi comentat dacă e normal ca președintele să ceară anchete

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, miercuri seară, referitor la declarațiile lui Manfred Weber, că ar fi fost interesant dacă liderul grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE) ar fi comentat și dacă e normal ca președintele să ceară anchete.

Manfred Weber, liderului grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE), s-a declarat „foarte îngrijorat” de situația din România, observând că Guvernul înregistrează regrese în combaterea corupției și cerându-i premierului Viorica Dăncilă să ofere explicații în Parlamentul European.

„Ar fi fost interesant dacă domnul Weber ar fi comentat și dacă e normal ca un șef de stat să solicite Parchetului să facă anchete și să cerceteze violențele pe care le-au săvârșit forțele de ordine”, a declarat Carmen Dan, la Antena 3.

Ministrul Afacerilor Interne a mai precizat că imaginea negativă a țării noastre pe plan european pleacă de la poziționarea anumitor politicieni români.

„Imagini cu bătăi sau cu intervenții în forță ale forțelor de ordine am văzut și în alte țări. Violența nu e niciodată o soluție. Am văzut că există o nevoie de a comenta aceste imagini la nivel european. Răul pleacă tot de la noi, imaginea prin care poziționarea unor politicieni este preluată (…). Cred că pe 3 octombrie când premierul va fi în PE, demersul nostru nu poate fi decât unul singur și argumente sunt suficiente pentru a spune cum lucrurile în realitate, fără să încercăm să ascundem adevărul”, a mai spus Carmen Dan.

Manfred Weber, liderului grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE), s-a declarat „foarte îngrijorat” de situația din România, observând că Guvernul înregistrează regrese în combaterea corupției și cerându-i premierului Viorica Dăncilă să ofere explicații în Parlamentul European.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Apple ar urma să lanseze noi iPad-uri, după un an de pauză
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid