Un asasinat LENT și CRUD. Plan de distrugere mentală a lui JULIAN ASSANGE

Un asasinat LENT și CRUD. Plan de distrugere mentală a lui JULIAN ASSANGE
Publicat: 17/11/2018, 12:52
Actualizat: 25/03/2019, 19:05

„Sanctuarul lui Julian Assange în Ambasada Ecuadorului din Londraa fost transformat într-un mic magazin al ororilor. În cea mai mare parte, a fost oprit să comunicecu restul lumii în ultimele șapte luni. Cetățenia ecuadoriană, care i-a fost acordată în calitatea de solicitant de azil, este în curs de a fi retrasă. Starea de sănătate s-a agravat și nu i se acordăîngrijiri medicale. Eforturile de a solicita asistență judiciară pentru contestarea procedurii de retragere a cetățeniei au fost afectate de limitele privind comunicarea, inclusiv de ordinele Ecuadorului prin care i se interzicesă facă declarații publice despre condițiile din interiorul Ambasadei”, subliniază site-ul Truthdig.com.

Premierul Australiei, Scott Morrison, a refuzat să intervină în favoarea lui Julian Assange, cetățean australian, deși noua Administrație a Ecuadorului, condusă de Lenín Moreno – care îl numește pe Assange o „problemă moștenită” și un impediment în relațiile cu Washingtonul – îi face insuportabilă viața fondatorului WikiLeaks. Aproape zilnic, Ambasada impune condiții mai dure pentru Assange, cerându-i inclusiv să achite facturile medicale.

Autoritățile din Ecuador,până acum reticente să îl expulzeze pe Julian Assange, acordându-i azil politic și cetățenie, intenționează să îi facă situația atât de neplăcută încât să decidă singur să părăsească ambasada, pentru a fi arestat de autoritățile britanice și extrădat în Statele Unite. Fostul președinte al Ecuadorului Rafael Correa, a cărui Administrație i-a oferit lui Assange azil politic, a descris actualele condiții despre „tortură„.

Mama activistului pentru transparență, Christine Assange, declara recent: „În pofida faptului că Julian este un jurnalist cu multe premii, foarte iubit și respectat, pentru că a dezvăluit în mod curajos delicte grave de corupție la nivel înalt, pentru interesul public, acum estesingur, bolnav,în durere – redus la tăcere în detenție cu izolare, fără a putea avea contacte și torturat în inima Londrei. Colivia modernă a deținuților politici nu mai este Turnul Londrei. Este Ambasada Ecuadorului. Julian a fost deținut opt ani fără a fi pus sub acuzare. Este corect, fără acuzare. În ultimii șase ani, Guvernul britanic a refuzat solicitările sale de acces la asistență medicală de bază, la aer curat, la mișcare, la soare pentru a avea vitamina D, accesul la îngrijiri dentare și medicale. Drept rezultat, sănătatea lui s-a deteriorat grav. Medicii care l-au consultat au avertizat căexistă risc vital din cauza condițiilor de detenție. Un asasinat lent și crud se desfășoară sub privirile noastre în sediul Ambasadei ecuadoriene din Londra”.

„Presiunile exercitate de SUA asupranoului președinte al Ecuadorului au avut ca efect plasarea lui Julian Assange într-un regim solitar sever în ultimele șapte luni, fiind privat de contacte cu prieteni sau rude. Doar avocații au voie să îl vadă. În urmă două săptămâni, lucrurile s-au înrăutățit substanțial. Fostul președinte ecuadorian Rafael Correa, cel care i-a acordat lui Julian Assange azil politic pe fondul amenințărilor SUA, a avertizat public în momentul în care vicepreședintele american Mike Pence a vizitat recent Ecuadorul, că va exista un acord pentru extrădareafondatorului WikiLeaks în SUA. Argumentând că expulzarea lui Julian Assange din ambasadă ar avea costuri politice prea mari, el asubliniat că planul este să fie distrus mental. În ambasadă a fost aplicat un nou protocol, imposibil și inuman pentru a-l tortura până în punctul în care va fi forțat să iasă”, subliniază Christine Assange.

Julian Assange este vizat de o serie de anchete în Statele Unite, mai ales pentru difuzarea a 70.000 de emailuri obținute prin atacuri cibernetice din serverul Comitetului Național al Partidului Democrat și de la lideri democrați. Partidul Democrat – care încearcă să atribuie înfrângerea electorală interferențelor ruse, în locul inechităților de venituri, trădării angajaților, pierderii drepturilor civice, dezindustrializării și loviturii de stat corporatiste – îl atacă pe Julian Assange, catalogându-l trădător, deși nu este cetățeanamerican, nici spion, notează site-ul Truthdig.com.

„Fiul meu este vizat de o înscenare pentru a fi predat Statelor Unite (…). În ultimii opt ani, nu a avut parte de un proces adecvat”, subliniază Christine Assange, avertizând că Julian Assangeriscă să ajungă la Penitenciarul militar Guantanamo Bay, să fie torturat, condamnat la 45 de ani de închisoare sau chiar la pedeapsa capitală.

„Fiul meu este expus unui pericol major, din cauza acțiunilor politice brutale ale celor aflați la putere, careau recurs la acte de intimidare după ce fiul meu le-adezvăluit în mod curajos infracțiunile și corupția când era editorul-șef alWikiLeaks”, atrage atenția Christine Assange, cerându-le jurnaliștilor să se mobilizeze pentru a protesta față de „aceste brutalități”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
Un papă pentru care sexualiatea și desfrâul erau „virtuți”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce au descoperit astronomii după ce au studiat o galaxie masivă din Universul primordial