1934 vizualizări 6 dec 2017

De asemenea, tribunalul din Austria a decis şi legalizarea parteneriatului civil pentru cuplurile heterosexuale. Aceste modificări aliniază Austria cu multe alte state europene, precum Germania, Franţa, Spania şi Marea Britanie. Cuplurile de acelaşi sex din Austria au putut beneficia de legea parteneriatului civil încă din 2010, dar până acum nu le-a fost permis să se căsătorească. 

Curtea Constituţională a examinat o lege din 2009, în urma unei plângeri formulate de două femei cărora li s-a refuzat permisiunea să se căsătorească oficial de către autorităţile din Viena. Interdicţia va fi ridicată la finalul anului 2018, asta doar dacă Guvernul nu decide să facă acest lucru mai devreme, judecătorii menţionând şi că parteneriatul civil va rămâne o opţiune şi după schimbarea legii şi va fi disponibilă şi pentru cuplurile heterosexuale. 

„Distincţia între căsătorie şi parteneriatul civil nu mai poate fi menţinută astăzi fără să apară autormat o discriminare în cazul cuplurilor de acelaşi sex", a transmis Curtea Constituţională a Austriei, adăugând că păstrarea acestor două instituţii separate ar sugera că „persoanele din minoritatea LGBT nu sunt egale cu cele cu orientare heterosexuală". 

Căsătoria între persoanele de acelaşi sex a fost legalizată în mai multe ţări occidentale, cel mai recent în Germania, acolo unde modificarea a întâmpinat opoziţie timp de mai mulţi ani. 

Citește și: