Furios că pierduse într-un turneu de jocuri video, un tânăr DESCHIDE FOCUL într-un bar din Florida: 2 morți și 11 răniți

Furios că pierduse într-un turneu de jocuri video, un tânăr DESCHIDE FOCUL într-un bar din Florida: 2 morți și 11 răniți
Publicat: 28/08/2018, 04:11

Mai multe împușcături au fost auzite duminică într-un bar din Jacksonville Landing, un mall cu multe restaurante și magazine din orașul Jacksonville, Florida.

„Împușcături în Jacksonville Landing. Feriți-vă de această zonă. Nu este sigură. STAȚI DEOPARTE!” a avertizat, printr-un mesaj transmis pe twitter biroul șerifului din Jacksonville.

În urma intervenției Poliției, atacatorul a fost împușcat, dar polițiștii continuă să caute eventual complici. Potrivit surselor oficiale, 3 persoane au fost ucise și 11 rănite, majoritatea copii.

Tinerii participau la un turneu gratuit de jocuri video, transmis în direct pe Twitch, o rețea de jocuri online deținută de Amazon. Într-un videoclip publicat pe internet, este surprins momentul atacului. Pe ecran se vede un meci virtual de fotbal american, iar într-un colț, imaginea a doi jucători. La un moment dat, pe pieptul jucătorului cu tricou roșu se observă un punct luminos. Imaginea se întrerupe când încep să se audă împușcături și țipetele celor atinși de gloanțe. „Fugiți!Fugiți!Fugiți!Fugiți!Fugiți!Fugiți! ” scrie un utilizator într-un mesaj pe ecran.

„Cea mai neagră zi din viața mea!” scrie pe twitter unul din participanții la turneu, care a fost doar ușor rănit la un deget. „În viața mea nu mai particip la ceva gratuit. Viața îți poate fi curmată într-o secundă.”

Imagini ale polițiștilor care intervin la locul atacului au fost publicate de alți oameni aflați în zonă.

Mama lui Larry Legend, un jucător video profesionist, a fost anunțată telefonic că fiul ei a fost împușcat. „Are trei răni: una în piept, una în mână și încă într-un loc,” a povestit jurnaliștilor femeia, disperată că nu știa cât de grav este rănit tânărul.

Polițiștii care au evacuat zona au găsit mai mulți tineri ascunși în localuri, de teama împușcăturilor.

„Vă rugăm să rămâneți liniștiți în locurile în care vă ascundeți,” a transmis Poliția locală pe twitter. „SWAT (forțele speciale) cercetează fiecare centimetru din Jacksonville Landing. Vom ajunge și la voi. Vă rugăm să nu ieșiți fugind afară.”

O ipoteză terifiantă apare în mesajele corespondentului local al cotidianului Los Angeles Times. Atacatorul era unul dintre participanții la turneu, care – furios că pierduse – a scos pistolul și a început să tragă în cei din jur, după care s-a sinucis. Avea 24 de ani.

La fața locului și-au făcut apariția și echipele FBI, iar șeriful din Jacksonville a anunțat într-o conferință de presă că a fost un singur atacator, pe nume David Katz, un tânăr de 24 de ani din Baltimore, care s-a sinucis după ce a împușcat mai mulți tineri.

El a fost de două ori internat în instituții psihiatrice în perioada adolescenței și i-au fost prescrise medicamente antipsihotice și antidepresive. Potrivit agenției de știri The Associated Press, actele de divorț indică faptul că părinții lui David Katz nu erau de acord în legătură cu modul în care ar trebui să aibă grijă de fiul lor, tatăl acestuia afirmând că fosta lui soție exagera simptomele fiului lor pentru a obține custodia. Părinții lui Katz au divorțat în anul 2007.

David Katz a fost internat pentru 12 zile într-o instituție de sănătate mintală din Baltimore la finalul anului 2007. Potrivit actelor de divorț, un psihiatru i-a administrat atunci antidepresive. Ulterior, el a fost internat pentru 13 zile într-o instituție psihiatrică din Rockville, statul Maryland.

În urmă cu câteva săptămâni, David Katz a achiziționat în mod legal două pistoale de la un magazin din Baltimore, Maryland, a anunțat șeful Poliției din Jacksonville, șeriful Mike Williams. Oficialul nu a precizat dacă autorul atacului a menționat în documentele pentru achiziția de arme că a fost internat în instituții psihiatrice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Matei Dima, la un pas de căsătorie. Bromania are planuri mari
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Temperaturile ridicate cresc prețul mâncării, constată un studiu