no author
Marinela Sarbu
5331 vizualizări 4 feb 2019

Avionul Piper Malibu N264DB a fost reperat duminică la nord de Guernsey, la 13 zile de la dispariţie.

”Din păcate, în filmarea realizată cu ajutorul submarinului ROV, poate fi observat un cadavru între resturile avionului,” anunţă cei care au găsit epava. O firmă privată de căutări subacvatice ezită însă să anunţe locul exact în care a fost găsită epava.

”Am găsit avionul, epava, pe fundul mării... la scurt timp de la începerea căutărilor, la primele ore,”,a anunţat exploratorul David Mearns, care conduce echipa de căutări.

O barcă a descoperit epava aeronavei pe fundul Canalului Mânecii, susţine David Means, exploratorul marin care s-a ocupat de operaţiunea de căutare.

Familiile celor doi au fost anunţate. Pilotul David Ibbotson şi fotbalistul argentinian nu au fost găsiţi şi se presupune că sunt decedaţi.

Autorităţile britanice au anunţat miercuri, 30 ianuarie 2019, reluarea căutărilor aeronavei în care se aflau Emiliano Sala şi pilotul David Ibbotson, dată dispărută deasupra Canalului Mânecii. Decizia a fost luată după ce s-au descoperit în Normandia două scaune capitonate despre care se spune că ar fi făcut parte din aeronava dispărută pe 21 ianuarie 2019.

Primele rămăşiţe ale avionului au fost găsite miercurea trecută, tot în Canalul Mânecii: două perne de scaun.

Pernele au fost găsite pe o plajă din apropiere de Surtainville, Franţa, la est de locul în care avionul a dispărut de pe radare.

Căutarea oficială a aeronavei a fost încheiată joi, dar sâmbătă, o echipă privată de salvare a pornit din nou în căutarea avionului.

”După o analiză preliminară, am ajuns la concluzia că, cel mai probabil, aceste perne sunt de la avionul dispărut,” au precizat oficialii Diviziei pentru Investigarea Accidentelor Aviatice.

Descoperirea a dus la reluarea căutărilor oficiale, care vor avea loc pe o rază de 4 mile nautice, sub apă.

”Din cauza condiţiilor meteo, ne aşteptăm să putem începe căutările subacvatice la finalul acestei săptămâni. Căutările vor dura trei zile. Se vor folosi sonare şi echipamente speciale pentru a încerca să determinăm locul în care se află epava avionului dispărut. Dacă epava va fi găsită, vom folosi un echipament controlat de la distanţă pentru a o analiza sub apă”, au mai adăugat oficialii.

Avionul a dispărut de pe radar luni, 21 ianuarie, în timp ce zbura pe ruta Nantes - Cardiff.

Ultima convorbire a fotbalistului: Avionul pare că se va face bucăţele

Fotbalistul argentinian Emiliano Sala, care se afla într-un mic avion ce a dispărut deasupra Canalului Mânecii, a trimis mesaje audio unor prieteni în timpul zborului, publicate de cotidianul Marca.

"Salut, fraţii mei, ce mai faceţi, nebunilor?" îşi începe jucătorul seria de mesaje audio, în care părea destul de obosit şi somnoros.

"Frate, sunt mort de oboseală. Am fost la Nantes şi am făcut lucruri, lucruri, lucruri şi nu se mai terminau, nu se mai terminau...

Sunt aici, într-un avion care pare că se face bucăţele şi mă îndrept spre Cardiff pentru că mâine încep antrenamentele cu noua echipă.

Voi ce mai faceţi, fraţilor, totul bine?".

La scurt timp, Emiliano Sala a mai trimis un mesaj ironic, dar care parcă prevestea ce avea să se întâmple:

"Dacă într-o oră jumătate nu aveţi veşti de la mine, nu ştiu dacă trimit pe cineva să mă caute pentru că nu mă vor putea găsi, dar ştiţi... Tată, ce frică îmi e!"

Citește și: