Elevul care A MASACRAT un întreg liceu în Crimeea: 21 de morți și 74 de răniți. A detonat și O BOMBĂ ARTIZANALĂ în cantină

Elevul care A MASACRAT un întreg liceu în Crimeea: 21 de morți și 74 de răniți. A detonat și O BOMBĂ ARTIZANALĂ în cantină
Publicat: 18/10/2018, 23:50
Actualizat: 19/11/2018, 14:04

„Victimele au rupturi la nivelul organelor interne, găsim piulițe și rulmenți în organele lor, în ficat, în intestine. A fost nevoie de amputarea membrelor în mai mutle cazuri, oamenii și-au pierdut picioarele,” a declarat ministrul rus al Sănătății pe 17 octombrie, ziua pe care mai mulți elevi de la un liceu din Kerci nu au mai apucat să o vadă.

Atacul armat a provocat panică și haos în toată Crimeea. La început, s-a vehiculat varianta unui atac terorist. Autoritățile au vorbit mai întâi de o scurgere de gaze, apoi de un act terorist. Mai ales că în clădire s-a găsit încă o bombă, neexplodată.

Filmul evenimentelor

Imaginile de pe camerele de supraveghere au pus capăt speculațiilor. Autorul masacrului este Vladislav Rosliakov, 18 ani, elev din 2015, la Colegiul Politehnic din Kerci, Crimeea.

După momentele de panică și de haos, în care toată lumea s-a luptat să salveze viețile copiilor sfârtecați de gloanțe și de explozie, autoritățile au refăcut filmul evenimentelor.

Rosliakov a ajuns la școală la prânz, a urcat la etajul 2, cu o armă semiautomată la braț și a început să tragă în toată lumea. A ucis 19 persoane și a rănit alte zeci. Tânărul primise recent permis de port armă și avea o armă de vânătoare semiautomată.

Potrivit canalului Mash, citat de meduza.io, elevul a cumpărat săptămâna trecută 150 de cartușe. Un prieten a povestit că purta la el de ani de zile un cuțit sub haine. Colegii au declarat că în ziua atacului a venit la școală cu două rucsacuri, și-a salutat calm prietenii și și-a pregătit atacul. Înainte de a deschide focul de armă a lăsat un rucsac, cel mai probabil cel în care se afla bomba, în cantina colegiului.

Era sadic de mic

Camerele de supraveghere l-au surprins cu arma în mână coborând scările, o imagine care a amintit jurnaștilor din presa americană de Eric Harris, autorul masacrului de la liceul Columbine. Jurnaliștii ruși au comentat că Vladislav s-a îmbrăcat aproximativ la fel ca Eric Harris: pantaloni negri, tricou alb. Internauții au preluat pista și au comentat, la rândul lor, că atacul este inspirat din cel care a avut loc în statul american cu aproape 20 de ani în urmă.

Colegii îl descriu drept un băiat retras, care nu părea violent, dar nu comunica, nu-i plăcea să învețe și își ura profesorii. Ei au bănuit că ar fi timid, pentru că a renunțat din 2014 la toate conturile de social media.

Însă prietenii din copilărie și-l amintesc altfel: era sadic de mic. Avea o pasiune pentru arme și criminali în serie, își amintește Anna Radcenko, prietenă din copilărie al lui Vladislav, adăugând că a reținut comportamentul său datorită excentricităților și izbucnirilor agresive.

Trăgea alergând dintr-o clasă în alta

Focurile de armă nu s-au oprit timp de 15 minute. Au murit pe loc 19 elevi și profesori și alți 74 au fost răniți. Adolescentul de 18 ani alerga dintr-o sală de clasă în alta, pe măsură ce își descărca pușca. Mai devreme, lăsase o bombă artizanală, umplută cu cuie, în cantina liceului, pe care a detonat-o de la distanță.

Haosul și confuzia s-au menținut câteva ore. Cadavrul lui Vladislav a fost găsit și identificat ulterior în biblioteca colegiului, unde s-a împușcat.

Incidentul de miercuri este considerat cel mai sângeros atac comis de un elev și provoacă îngrijorări cu privire la securitate în Rusia.

Au sărit de la etajul cinci de frică

O televiziune a descris scenele de haos și panică generală, la scurt timp după explozia bombei. Ușile și geamurile s-au făcut țăndări, iar unii elevi s-au aruncat de la etajul cinci al clădirii, de frică.

Anchetatorii au descoperit o a doua bombă improvizată în rucsacul presupusului atacator, care nu a explodat și a fost dezarmorsată.

„Mă aflam chiar la intrarea în cantină, când a explodat bomba lângă bufet. Eram în stare de șoc, iar unul dintre colegii mei de clasă a început să tragă de mine să plecăm. Apoi am auzit focuri de armă la intervale scurte, de 2-3 secunde. După aceea, am auzit o a doua explozie,” povestește un elev.

Fotografii prezenți la fața locului au publicat imagini pe site-ul Kerch.FM în care se pot observa geamurile sparte la parterul clădirii cu două etaje.

Joi, numărul victimelor a ajuns la 21. „Într-adevăr, 21 de morți. Mai multe victime au murit în spital„, au transmis reprezentanții Centrului Medical pentru Dezastre din Crimeea. Peste 70 de persoane sunt internate, multe cu răni grave.

Pe rețelele de socializare din Rusia circulă imagini de la liceul tehnic din Kerci, Crimeea, cu interiorul cantinei în care a avut loc, miercuri, masacrul care a șocat Rusia.

Mama a aflat că elevii pe care îi îngrijea au fost uciși de fiul său

Una din asistentele care ajutau victimele masacrului din Crimeea a încercat să se sinucidă când și-a dat seama că fiul ei este ucigașul, scrie Daily Mail.

Părinții lui Vladislav sunt divorțați. Tânărul locuia împreună cu mama lui, Galina Rosliakova, care lucrează ca asistentă la Spitalul de oncologie din oraș, unde au ajuns elevi răniți.

Femeia a fost printre cei care au acordat prim ajutor adolescenților. Colegii din spital spun că a intrat în stare de șoc și că a încercat să-și ia viața când a aflat identitatea autorului masacrului.

Pe rețelele de socializare au apărut înregistrări ale elevilor care au reușit să scape în timp ce Vladislav a deschis focul. Studenții pot fi auziți strigând îngroziți în mijlocul rafalelor de gloanțe.

Adolescenții au fugit îngroziți peste corpurile colegilor care zăceau pe podea, în timp ce alții săreau pe scări în momentele de haos și confuzie din școală. Alte înregistrări îl arată pe Rosliakov mergând calm spre școală, cu arsenalul mortal în rucsac.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Surpriză pentru posesorii de iPhone-uri vechi. Ce funcție lansează Apple
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid