Democrații încearcă să-i strice IMAGINEA. Trump, acuzat că NEAGĂ moartea a mii de persoane în urma uraganului Maria, care a afectat Puerto Rico

Democrații încearcă să-i strice IMAGINEA. Trump, acuzat că NEAGĂ moartea a mii de persoane în urma uraganului Maria, care a afectat Puerto Rico
Publicat: 14/09/2018, 08:36
Actualizat: 25/03/2019, 21:12

„Nu au murit 3.000 de persoane în urma uraganului din Puerto Rico. Când am părăsit insula, după uragan, erau între 6-18 victime. Bilanțul nu a urcat cu mult. Apoi, după mult timp, apar numere mari, de genul 3.000…”, a transmis Trump printr-un mesaj pe Twitter.

Donald Trump consideră că rivalii democrați sunt responsabili de bilanțul final. Acesta i-a acuzat că au crescut artificial bilanțul, adăugând persoane care au murit din cauze naturala, cum ar fi bătrânețea.

„Acest lucru a fost făcut de către democrați pentru a mă face să arat cât mai rău posibil, când eu am strâns miliarde de dolari pentru reconstruirea insulei”, a transmis președintele.

„Dacă o persoană a murit din alte motive, de exemplu de bătrânețe, doar au fost adăugați pe listă. O politică foarte proastă. Iubesc Puerto Rico!”, a adăugat Trump.

Președintele american Donald Trump a fost criticat dur miercuri, după ce a catalogat răspunsul autorităților din Statele Unite la uraganul care a devastat Puerto Rico anul trecut un real succes, în ciuda bilanțului ridicat.

„Maria a fost cel mai important uragan cu care am avut de-a face, în special din cauza naturii insulei. Cred că a fost unul dintre cele mai bune răspunsuri oferite de către autorități într-o asemenea situație. Munca făcută de autorități, împreună cu cele locale, cred că a fost minunată. Cred că Puerto Rico a fost un real succes”, a declarat Trump.

„Am investit miliarde și miliarde de dolari în Puerto Rico, a fost o situație foarte dificilă. Cred că majoritatea cetățenilor ne sunt foarte recunoscători”, a menționat președintele.

„Dacă el crede că moartea a 3.000 de persoane este un succes, Dumnezeu să ne ajute pe toți”, a declarat Carmen Yulin Cruz, primarul orașului San Juan, capitala statului Puerto Rico.

3000 people did not die in the two hurricanes that hit Puerto Rico. When I left the Island, AFTER the storm had hit, they had anywhere from 6 to 18 deaths. As time went by it did not go up by much. Then, a long time later, they started to report really large numbers, like 3000…

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 13 septembrie 2018

Uraganul Maria a lovit Puerto Rico, în data de 20 septembrie 2017, fiind încadrat la Categoria 4, cea mai gravă. În ciuda severității uraganului, guvernul puertorican a raportat doar 64 de morți. Multe publicații au criticat conducerea de mușamalizare. În februarie 2018, CNN a dat în judecată Puerto Rico pentru a obține date concrete despre numărul deceselor cauzate de uraganul Maria.

În 28 august 2017, guvernul puertorican a recunoscut oficial că numărul celor morți a ajuns la 2.975, acesta fiind unul din cele mai devastatoare cataclisme din istoria Americii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
52 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună....