no author
Diana Grigore
149 vizualizări 11 iun 2019

„Biroul Executiv al PNL a adoptat poziţia oficială a partidului privitor la evoluţiile din Republica Moldova. PNL este consecvent parteneriartului cu formaţiunile politice din blocul „ACUM”. Continuăm să susţinem acţiunile politice democratice ale formaţiunilor politice conduse se Maia Sandu şi Andrei Năstase. Considerăm că partidele care compun blocul ACUM reprezintă garanţia unui parcurs european pentru Republica Moldova. Reprezintă şansa reală la libertate şi prosperitate”, a declarat Ludovic Orban, marţi, la finalul BEX al PNL.

Liderul PNL a afirmat că Parlamentul ales de cetăţenii moldoveni are legitimitatea de a investi un guvern.

„Blocul ACUM reprezintă garanţia asigurării unei democraţii autentice în Republica Moldova. Considerăm că Parlamentul ales la alegerile parlamentare are deplina legitimitate de a investi un guvern prin votul unei majorităţi parlamentare, configurată prin votul cetăţenilor”, a adăugat Orban.

Noul Guvern a fost învestit la data de 8 iunie curent, atunci când Parlamentul format din majoritatea ACUM-PSRM a votat-o pe Maia Sandu în funcţia de premier.

În acelaşi timp, Curtea Constituţională a declarat neconstituţional decretul de numire în funcţia de prim-ministru a Maiei Sandu şi a noului Guvern, iar fostul premier Pavel Filip a fost numit de CC în funcţia de preşedinte interimar şi a declarat alegeri anticipate pentru data de 6 septembrie curent.

În acest context, Maia Sandu a anunţat, luni, în debutul primei şedinţe a noului Guvernul de la Chişinău, că va trimite o scrisoare Consiliului Europei şi Comisiei de la Veneţia privind deciziile Curţii Constituţionale din Republica Moldova, informează site-ul Unimedia.â

 

Citește și: