no author
Marian Avram
169 vizualizări 15 mai 2018

Ministerul Unificării de la Seul a anunţat că întâlnirea de miercuri va avea loc în Casa Păcii din localitatea de frontieră Panmunjom şi va fi prima la care vor participa oficiali din cele două state, după summitul istoric ce a avut loc la sfârşitul lunii aprilie între preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in şi liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-un.

”Coreea de Nord şi Coreea de Sud vor avea o întâlnire la nivel înalt pe 16 mai în Casa Păcii din Panmunjom, pentru a discuta despre implementarea declaraţiei semnată de liderii celor două state în urmă cu o lună”, transmite Ministerul Unificării de la Seul.

Din delegaţia Coreei de Nord vor face parte 29 de oficiali conduşi de către Ri Son-kwon, preşedintele Comisiei pentru Reunificarea Paşnică a Ţării. Vor mai participa din partea Coreei de Nord şi Ri Son-gwon şi Pak Yong-il, preşedintele şi vicepreşedintele forului care gestionează relaţiile intercoreene, Kim Yun-hyok, ministrul adjunct al Transporturilor, Won Kil-u, ministrul adjunct pentru Cultură şi Sport şi Pak Myong-chol, vicepreşedinte al Comitetului Naţional de Cooperare Economică.

Cho Myoung-gyon, ministrul Unificării de la Seul, va conduce delegaţia Coreei de Sud.

Citește și: