1218 vizualizări 13 nov 2017

John Flannery, noul CEO al General Electric, un grup cu o istorie de 125 ani, a anunţat intenţia de vânzare a unor active de 20 de miliarde de dolari, tăierea dividendelor la jumătate şi restructurarea operaţiunilor pentru ca în final tot grupul să se concentreze pe trei direcţii.

Vorbind cu analiştii la o prezentare de la New York, Flannery a spus că doreşte un GE  "mai mic şi mai simplu", adăugând că echipa sa de management sa concentrat pe "restabilirea oxigenului câştigurilor şi generării de numerar în companie".
 
El a adăugat în remarcile adresate personalului GE: "Este timpul nostru să arătăm pasiunea noastră şi furia noastră şi hotărârea noastră şi pământul nostru".
 
Ca parte a restructurării, GE intenţionează, de asemenea, să-şi modifice componenţa consiliul, cu directori mai puţini şi mai bine calificaţi şi cu un control mai atent al deciziilor de alocare a capitalului, inclusiv a achiziţiilor.
 
Unele dintre diviziile GE, inclusiv cea a motoarelor de avioane şi a echipamentului medical, au rezultate bune. Dar afacerile cu echipamentele de fabricare şi întreţinere pentru industria energetică s-au confruntat cu o cerere slabă şi câştiguri în scădere.
 
Achizitia Alstom, care a fost incheiata in 2015, a fost o altă problemă notabilă, piaţa devenind "dramatic mai slabă" decât era de aşteptat atunci când a fost facută afacerea, a spus Flannery.M

MAI MULTE PE ZIARUL FINANCIAR

Citește și: