no author
Marinela Sarbu
413 vizualizări 1 dec 2019

Fenech a pledat nevinovat pentru complicitate la crimă ;i alte acuzaţii relaţionate cu acest caz, care include participare la un grup infracţional şi complicitate la provocarea unei explozii.

Yorgen Fenech a fost arestat săptămâna trecută în timp ce încerca să părăsească Malta, la o zi după ce presa a relatat că un bărbat implicat în asasinarea jurnalistei a fost arestat. Acesta din urmă, Melvin Theuma, a fost graţiat luni de către preşedintele ţării după ce a furnizat probe importante, care ar putea fi utilizate în instanţă pentru condamnarea suspecţilor din acest caz.

Caruana Galizia, o jurnalistă cunoscută pentru investigaţiile privind corupţia din Malta, a murit în octombrie 2017 după explozia unei bombe care era plasată sub vehiculul său.

Pe blogul său, Galizia a denunţat mai multe cazuri de corupţie. În una dintre investigaţii, premierul maltez Joseph Muscat şi doi dintre apropiaţii lui au fost acuzaţi de legături cu trei companii offshore şi cu vânzarea de paşapoarte malteze către guvernul din Azerbaidjan. Într-o altă anchetă, jurnalista a scos la iveală informaţii despre conturi offshore care ar aparţine lui Adrian Delia, liderul formaţiunii de opoziţie, Partidul Naţionalist.

 

Citește și: