CANICULA invadează GERMANIA. Zile de foc, cu 40 de grade Celsius în jumătate de Europa

CANICULA invadează GERMANIA. Zile de foc, cu 40 de grade Celsius în jumătate de Europa
Verile ar putea deveni „prea fierbinţi pentru oameni”, iar stresul termic poate duce la moarte. Avertismentul experților!. FOTO: MEDIAFAX
Publicat: 07/08/2018, 00:40

După Portugalia, Spania, Franța și Croația, canicula se extinde către Germania. Ministerul Afacerilor Externe avertizează românii care călătoresc în Germania că – până joi, cel puțin – vor avea de înfruntat temperaturi de 40 de grade Celsius. Arșița din timpul zilei va fi întreruptă doar de furtuni izolate și vijelii.

„Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin:+49.302.123.9555, +49.302.123.9514 și +49.302.123.9516, Consulatului General al României la Bonn:+49.228.683.8135; +49.228.683.8211; +49.228.683.8244; +49.228.683.8254 șiConsulatului General al României la München: +4989553307; +49.899.810.6143,apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Berlin+49.1.609.088.4680, oficiului consular al României la Bonn +49.173.575.7585, oficiului consular al României la München +49.160.208.7789 și oficiului consular al României la Stuttgart +49.171.681.3450.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet a Ambasadei României la Berlin,www.meteoalarm.euși reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță„, care oferă informații și sfaturi de călătorie,” se arată într-un comunicat transmis de MAE.

Canicula a lovit mai întâi Peninsula Iberică. Agenția pentru Protecție Civilă din Portugalia a anunțat că 44 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui violent incendiu de pădure în regiunea Algarve, flăcările ajungând la periferia orașului Monchique, situat la 250 kilometri sud de Lisabona.

Peste 1.100 de pompieri cu 327 de autospeciale și opt elicoptere s-au luptat cu flăcările. Incendiul a izbucnit în urma unui val de caniculă cauzat de masele de aer cald care provin din nordul Africii.

În Franța, este cea mai grea vară din ultimii 10 ani. A fost instituit cod galben de caniculă în aproape toate departamentele. Patru reactoare nucleare au fost temporar închise, iar în trei orașe – inclusiv Paris – autoritățile au decis să interzică circulația mașinilor care poluează. Valul de căldură din Franța ar putea dura până joi, ajungând la apogeu marți.

Povestea celui mai bătrân copac din Germania, un tei de 1.200 de ani din Schenklengsfeld, care este sufocat de căldură în aceste zile, a emoționat locuitorii orășelului, care se adună în fiecare joi să îl ude.

Mai multe râuri au secat, iar peștii sunt în pericol.

Și ceea ce părea imposibil în Germania, iată că s-a întâmplat: campionatul mondial de fotbal plus canicula au provocat o criză de sticle de bere, iar producătorii nu mai au în ce îmbutelia prețioasa licoare. Colac peste pupăză, va urma o criză de chipsuri, deoarece canicula afectează și producția de cartofi a Germaniei. Singura veste bună e că producția de bere de la toamnă este asigurată, recolta de hamei din acest an fiind peste așteptări.

Croația înregistrează un număr record de turiști în această vară și este puternic afectată de caniculă. Serviciul Național pentru Situații de Urgență avertizează turiștii să nu uite să se hidrateze și reamintesc numărul de urgență 112, dacă au probleme.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului