no author
Teodora Marinescu
1162 vizualizări 14 feb 2019

Macedonia a declarat două zile de doliu naţional, după ce 15 persoane au murit într-un accident de autocar produs pe o autostradă din nordul ţării, relatează site-ul publicaţiei Balkan Insight.

Miercuri după amiază, pe autostrada Skopje - Tetovo, şoferul unui un autocar al companiei Durmo a pierdut controlul volanului în zona localităţii Laskarci, a derapat şi - după ce a pătruns pe congtrasens, s-a răsturnat cu roţile în sus în şanţ. Primii care au ajuns la locul accidentului au fost localnicii, scrie publicaţia Republika.

”Auzeam plânsete şi strigăte din autobuzul răsturnat,” povesteşte cu sătean. ”Am smuls bucăţile de tablă şi am dus 25 de pasageri răniţi la spital, cu maşinile noastre. Mirosea peste tot a benzină şi ne era foarte frică că autobuzul va exploda.”

Şapte pasageri au murit pe loc, iar alţi şapte au încetat din viaţă la spital, în ciuda eforturilor medicilor de a-i resuscita. Potrivit ministrului Sănătăţii, alte şase victime sunt în stare critică. Printre supravieţuitori, se numără şi şoferul autobuzului, care este anchetat de Poliţie.

Echipele de intervenţie au avut nevoie de utliaje grele pentru a ridica autobuzul, astfel încât salvatorii să scoată corpurile zdrobite ale morţilor din autobuz. Printre cei 50 de oameni din vehicul, majoritatea muncitori care făceau naveta de la Skopje în oraşul Gostivar, se numără şi fiul unui deputat macedonean, în vârstă de 25 de ani, care a murit în accident.

 

"Nu am cuvinte care ar putea să ofere suficientă consolare familiilor celor care şi-au pierdut viaţa în mod tragic. Oferim toată compasiunea noastră pentru familiile lor", a declarat premierul Zoran Zaev.

Mesaje de condoleanţe au fost trimise şi din ţările vecine.

"Suntem profund întristaţi de accidentul tragic de pe autostrada Skopje-Tetovo", a scris ministrul grec de Externe pe Twitter, în timp ce premierul Albaniei, Edi Rama, le-a urat celor răniţi să se însănătoşească rapid.

 

Citește și: