no author
Silviu Bănilă
687 vizualizări 12 feb 2018

Într-o intervenţie telefonică, tânărul jihadist de 22 de ani a dovedit că este „viu”, dar s-a plâns de condiţiile precare din închisoarea kurdă în care a fost încarcerat, scrie dailystar.co.uk.

Părinţii tânărului, John şi Sally Letts, au declarat că fiul lor a fost lăsat să moară după gratii, după ce forţele kurde l-au prins în timp ce încerca să fugă din „capitala terorii” Raqqa (Siria).

Ei au apelat la guvernul canadian pentru a încerca să obţină salvarea fiului lor, care are dublă cetăţenie.

Jack Jihadistul, fost student la Oxford, susţine că a fost capturat după ce a dezertat din Statul Islamic. Mai mult, tânărul s-a arătat „dezamăgit” de ideologia grupului, fapt pentru care a decis să părăsească SI.

Acesta declară că a încercat să se sinucidă, din cauza condiţiilor la care a fost supus într-o închisoare siriană - atât de îngrozitoare, încât a început să strige după părinţii săi, recunoscând că „îi pare rău”.

Tânărul spune că a fost torturat într-o celulă minusculă, fără toaletă. De asemenea, Jihadi Jack avertizează că ar putea muri, deoarece nu i s-a acordat tratament pentru o boală renală, care îi provoacă stări de agonie. Aceasta nu este singura afecţiune de care suferă Jack Jihadistul, care susţine că are un chist la testiculul stâng.

Informaţiile despre Jack au survenit după ce au fost prinşi şi ultimii doi membri ai temutului grup SI „Beatles”, responsabil pentru numeroase decapitări.

„Spune-i mamei mele că îmi pare rău. Spune-i şi tatălui meu că îmi pare rău. Dacă o să ies vreodată de aici, o să fiu un om mai bun. Am încercat să mă sinucid, dar nu am reuşit. Am început să înnebunesc”, a declarat acesta într-un mesaj pentru Daily Mail.

„Jack a spus că îşi va petrece restul vieţii „ca martor împotriva SI”, a spus familia sa.

Jihadistul britanic a adoptat numele Abu Mohammed şi s-a însurat cu o femeie, cu care a avut un fiu, în timp ce locuia în califatul SI. Acesta s-a convertit la islam în Marea Britanie şi la vârsta de 18 ani a ajuns în Iordania.

Familia sa a negat că tânărul ar fi luptat în Siria, susţinând că motivaţiile sale au fost de ordin umanitar.

Jack susţine că a renunţat la SI după ce a văzut cum luptătorii se ucid între ei şi a fost încarcerat de trei ori de gruparea teroristă.

Citește și: