Teodorovici: „Dacă moțiunea va trece, anul viitor nimeni nu va închide bugetul / Daianu își depășește atribuțiile de Președinte al Consiliului Fiscal

Teodorovici: „Dacă moțiunea va trece, anul viitor nimeni nu va închide bugetul /  Daianu își depășește atribuțiile de Președinte al Consiliului Fiscal
Publicat: 02/10/2019, 13:52

Bugetul de anul viitor depinde de moțiune, dar vă spun cu siguranță, dacă moțiunea va trece, anul viitor nimeni nu va închide bugetul. În cazul în care câștigă opoziția, acești netoți ai zonei economice, bugetul nu se va închide”, a spus ministrul la evenimentul organziat de DC News.

Finanțarea nu este problemă, pe partea de investiții fiind alocate 5% din PIB, adică 21 miliarde de euro, a adăugat Teodorovici. „Finanțarea este o problemă falsă, lipsa unei implementări pe partea de administrație aduce probleme. Mentalitatea din acest sector trebuie schimbată”, a spus ministrul MFP.

Totodată, Teorodovici a anunțat că obiectivele pe care le are în vedere, pentru anul 2020, Ministerul Finanțelor Publice este creșterea ratingului de țară la cel pe care îl are Ungaria astăzi, dar și aderarea României la calitatea de membru al OECDE.

Cu privire la promovarea pieței noastre de capital la statutul de Piață Emergentă, Teorovici a menționat că aceasta reprezintă un pas înainte pentru economia României, un eveniment care poate fi echivalat cu aderarea țării noastre la Uniunea Europeană.

Despre proiectul de lege care prevede pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 6 ani pentru cei care nu virează la timp contribuțiile ce sunt reținute din salarii, pensii și asigurări sociale de sănătate propus de ministrul Finanțelor Publice, acesta a declarat: „Despre acest proiect mediul de afaceri ar fi cel mai interesat. Doriná mea ca senator era să aducem o protecție asupra angajatului. Propunerea mea rămâne pentru creearea acelui plafon de 1 milion de euro, sub care orice companie care se va încadra sub această sumă în problema existenă și o va plăti, nu va exista un prejudiciu penal”.

Teodorovicidespre Daianu: Își depășește atribuțiile de Președinte al Consiliului Fiscal

Eugen Teodorovoci, Ministrul Finanțelor spune că Daniel Daianu, Președintele Consiliului Fiscal, își depășește atribuțiile, iar opoziția dorește tăieri masive de posturi și aplicarea unor noi taxe.

Teodoroviciși Dăianu au avut un schimb de replici la o conferință pe tema investițiilor organziată de DC News. „Mă miră declarația domniei sale, își depășește atribuțiile de Președinte al Consiliului Fiscal. Acest consiliu are alte atribuții, emit opinii atunci când se fac bugete, opinii de care noi ținem cont dar suntem liber să avem și noi opinia noastră. S-a văzut an de an, ce am spus noi a fost și ceea ce a fost corect. Dar în timpul ăsta am o întrebare clară și răspuns foarte clar. Da, asta dorește opoziția, tăieri masive, concedieri și fel de fel de alte aplicări de taxe. Asta știu să facă”, a declaratTeodorovici.

Ministrul a mai comentat despre eventuala schimbare a guvernului că măsurile propuse de opoziție vizează niște măsuri cu impact mare asupra bugetului, dar care sunt înaintate fără consultarea Consiliului Fiscal și nu au o bază întemeiată. „Mă uit la ce propun ei ca și măsuri. Dacă vă uitați la ce propuneau cei de la Partidul Național Liberal, fel de fel de măsuri care implicau un impact bugetar foarte mare, dar nu au spus deloc de unde vin acele surse de bani. Probabil că vor să taie, ca să compenseze ceea ce dânșii vor să aplice. Spuneau de reduceri. V-ați uitat, e o nebunie de programe prin care vor ei să atragă electroratul, dar nu este corect pentru că ești obligat și legea 69/2010 spune foarte clar că un program de guvernare, atunci când el se concepe, este obligatoriu să ai un punct de vedere, fie al Guvernului, fie al Consiliului Fiscal, ca lumea să înețeleagă ceea ce propui ca partid politic este și sustenabil. Așa promisiuni deșarte pot face toți politicienii”, a declarat Ministrul Finanțelor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Apple ar urma să lanseze noi iPad-uri, după un an de pauză
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic