no author
Ana Petrescu
360 vizualizări 4 iun 2018

"Mi-am propus ca în luna iunie a acestui an să iniţiez o campanie amplă a celor două Coduri - fiscal şi de procedură fiscală, articol cu articol, alături de toţi colegii din Senat, Camera Deputaţilor, din comisiile parlamentare de specialitate şi de toţi actorii sau structurile şi organizaţiile reprezentative pentru mediul economic, pentru ca până în toamnă să venim cu un pachet legislativ nou, modern, uşor de înţeles şi de aplicat. Mai mult, doresc să venim cu o nouă iniţiativă legislativă care să elimine eventualele abuzuri ale oricărei guvernări. Cum? Printr-o prevedere clară în baza căreia modificările asupra celor două Coduri să poată fi delimitate din punct de vedere al competenţelor, doar Parlamentul să aibă dreptul de a adăuga, iar Guvernul să se limiteze la măsurile de simplificare şi eficientizare", a declarat luni ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple a PNL, prin care liberalii îi cer acestuia demisia.

Cu această ocazie, ministrul Eugen Teodorovici le-a transmis liberalilor să dovedească responsabilitate şi vină cu propuneri în domeniile lor de competenţă şi "să lase deoparte plăcerea jocului asociativ de cuvinte menit a crea doar circ pe scena politică a României".

Deputaţii au dezbătut, în plenul de luni, moţiunea simplă prin care PNL cere demisia ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici. Liberalii acuză lipsa de predictibilitate a măsurilor Guvernului în domeniul fiscal, precum şi intenţia de a face Pilonul II de pensii opţional. Moţiunea simplă a fost citită în plenul Camerei de liberalul Bogdan Huţucă. Moţiunea simplă a PNL, intitulată "Harababura fiscală PSD-ALDE te lasă fără banii tăi de pensie", va primi votul final în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor.

Citește și: