TABLA GROASĂ de Galați ajunge la POLUL NORD. Construcția vasului de explorare polară „Le Comandant Charcot” este în toi

TABLA GROASĂ de Galați ajunge la POLUL NORD. Construcția vasului de explorare polară „Le Comandant Charcot este în toi
Publicat: 13/12/2018, 11:27

Construcția vasului de explorare polară „Le Comandant Charcot” a început oficial cu ceremonia tradițională de tăiere a primei table, care a avut loc la data de 6 noiembrie.

Nava va fi construită la Șantierul Naval VARD din Tulcea, parte a Grupului Fincantieri.

Vasul va fi operat de firma franceză Ponant, începând cu anul 2021. Conform armatorului, nava va explora zona Polului Nord, atât ca navă de croazieră, cât și ca laborator științific destinat unor misiuni operaționale și de cercetare oceanografică.

Acesta va fi primul vas de explorare care va depăși standardele de mediu stabilite în reglementările internaționale. Astfel, „Le Comandant Charcot” va avea o propulsie hibridă: electrică dar și pe gaz natural lichefiat.

„Nava va purta numele marelui explorator francez, Comandantul Charcot. Explorator prin vocație, cu o adevarată pasiune pentru navigatie, Jean – Baptiste Charcot este una dintre figurile emblematice ale expedițiilor polare franceze”, au explicat reprezentanții Ponant.

„Suntem extrem de mândri să fim parte a realizării navei «Le Comandant Charcot». Am pus la punct soluții tehnice și comerciale speciale pentru acest proiect de prestigiu, care demonstrează capabilitatea noastră de a livra pentru provocări noi și dificile. Nu va fi doar o navă de croazieră și de cercetare, ci și un punct de referință în privința respectării mediului înconjurător„, a declarat Bogdan Grecu, directorul general al ArcelorMittal Galați.

Liberty House, parte a alianței mondiale GFG, care aparține omului de afaceri Sanjeev Gupta, a anunțat, la 12 octombrie, că va prelua ArcelorMittal Galați, alături de alte trei unități din Europa. Oficialii grupului britanic Liberty House au anunțat, la 26 octombrie, că au în plan să majoreze capacitatea de producție anuală a combinatului siderurgic ArcelorMittal de la Galați cu 1 milion de tone, până în anul 2021-2022, care ar ajunge astfel la 3 milioane de tone de oțel, anual.

Tranzacția se va finaliza la începtul anului viitor, iar Liberty a anunțat că va investi peste 300 de milioane de euro, pentru a majora capacitatea de producție a combinatului cu peste 50%, până la aproximativ trei milioane de tone anual.

Reprezentantul grupului britanic a mai spus că investiția de la Galați, cel mai probabil, va include repornirea unuia dintre furnale. Totodată, acesta va explora și posibilitatea de a reporni cel de al treilea furnal sau de a instala un cuptor cu arc electric ce ar folosi ca materie primă fier vechi, proces tehnologic care este în linie cu strategia Greensteel a companiei pentru o dezvoltare sustenabilă.

Investiția de la Galați reprezintă o reîntoarcere la rădăcini, a companiei Liberty, care, în 1992, când Sanjeev Gupta și-a început cariera derulând afaceri comerciale cu materii prime, inclusiv cu minereu de fier, atât cu Galați, dar și cu alți clienți din România. „Sunt foarte entuziasmat să revin aici și am speranțe mari pentru viitor”, a mai spus Sanjeev Gupta.

Grupul Liberty face parte din Alianța GFG, un grup global de întreprinderi din industria energetică, minieră, metalurgică, inginerie, logistică si servicii financiare, cu sediul la Londra, cu centre suplimentare în Dubai, Hong Kong, Singapore, Sydney, Paris și New York și o prezentă în aproximativ 30 de țări la nivel mondial. Alianța, care are un efectiv de angajați de aproximativ 14.000 de persoane și o cifră de afaceri ce depășește 15 miliarde de dolari, include: întreprinderi industriale și metalurgice integrate sub marca Liberty; un grup de resurse, energetic, transport și infrastructură sub marca Simec; Wyelands; o filială bancară și financiară, precum și o filială imobiliară, Jahama Estates.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
Pensionarii, ținuți în suspans. Poșta Română își bate joc de ei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cristina Cioran victorie în fața lui Alex Drobrescu. Ce a decis instanța
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu