România, a 8-a piață a BERII din Europa. Care este berea PREFERATĂ a românilor

România, a 8-a piață a BERII din Europa. Care este berea PREFERATĂ a românilor
Publicat: 09/04/2019, 14:38

„Este o creștere care se datorează în special diversificării portofoliilor de produse, a varietății tipurilor de bere pe care producătorii au pus-o la dispoziția româniloe, fapt ce a avut darul de a răspunde foarte bine preferințelor lor în materie de bere, dar și de a îi stimlua să experimenteze gusturi noi”, a declarat Lucian Ghinea, președinte Asociația Berii României.

Sectorul berii creează peste 85.000 de locuri de muncă, iar producția de bere generează anual contribuții importante la bugetul de stat. Doar anul trecut, nivelul contribuțiilotr s-au ridicat la 255 milioane de euro.

Consumul de bere pe cap de locuitor s-a situat la 85 de litri, mai mult față de cei 82 de litri calculați pentru 2017, un rezultat care atunci ne clasa pe locul șapte la nivel european.
Berea la PET a scăzut pentru prima dată sub 50% din vânzări în 2018, în timp ce sticla și-a continuat trendul ascendent, cu 28,45% din vânzări. Totodată, berea ambalată la doză a crescut anul trecut, cu 20,58%.

În ciuda unei ușoare creșteri a importurilor pe parcursul anului 2018, de 0,07 milioane hectolitri, atingând un total de 0,54 milioane hectolitri, piața locală a berii își menține caracterul național, ponderea producției locale rămânând de aproximativ 97% din consumul intern.

În schimb, exporturile au crescut aproape dublu față de importuri, păstrându-și însă un nivel redus, de doar 0,54 milioane hectolitri.

În ceea ce privește tipurile de bere consumate, berea lager a continuat să domine preferințele românilor și anul trecut, cu o pondere de 93,61%.

Categoria specialități – berea neagră, nepasteurizată, albă, ale, cea roșie – a deținut o pondere de 2,25%. Mixurile de bere și berile aromatizate și-au adjudecat 2,27% din piață, iar berea fără alcool 1,87%

În ceea ce privește dinamica segmentelor, mixurile de bere și berile aromatizate au crescut cu 8,23%, iar berea fără alcool a înregistrat cea mai mare creștere, de 30%, pe parcursul anului 2018, față de anul anterior.

Piața berii din România a înregistrat o creștere de 3% în 2018, față de anul 2017, ajungând la un volum de 16,5 milioane de HI, investiția ridicându-se la 74,5 milioane de euro, transmite marți asociația Berarii României privind evoluția pieții berii pe parcusul anului 2018.

„Este o creștere care se datorează în special diversificării portofoliilor de produse, a varietății tipurilor de bere pe care producătorii au pus-o la dispoziția româniloe, fapt ce a avut darul de a răspunde foarte bine preferințelor lor în materie de bere, dar și de a îi stimlua să experimenteze gusturi noi”, a declarat Lucian Ghinea, Președinte Asociația Berii României.

Sectorul berii creează o forță de muncă de peste 85.000 de joburi pentru români, iar producția de bere generează anual contribuții importante la bugetul de stat în valoare de 255 milioane de euro, doar în anul 2018.

În plus, bere imbuteliată a scăzut pentru prima dată sub 50% în 2018, în timp ce sticla și-a continuat trendul ascendent cu 28,45%. Totodată, berea ambalată la doză a crescut anul trecut, cu 20,58%.

În ciuda unei ușoare creșteri a importurilor pe parcursul anului 2018, de 0,07 milioane HI, atingând un total de 0,54 milioane HI, piața locală a berii își menține caracterul profund național, ponderea producției locale rămânând de aproximativ 97% din consumul intern.

În schimb, exporturile au crescut aproape dublu față de importuri, păstrându-și însă un nivel redus, de doar 0,54 milioane HI.

În ceea ce privește tipurile de bere consumate, berea lager a continuat să domine preferințele românilor și anul trecut , cu o pondere de 93,61%.

Categoria specialități, berea neagră, nepasteurizată, albă, ale, roșie, a deținut o pondere de 2,25%. Mixurile de bere și berile aromatizate și-au adjudecat 2,27% din piață, iar berea fără alcool 1.87%

În ceea ce privește dinamica segmentelor, mixurile de bere și berile aromatizate au crescut cu 8,23%, iar berea fără alcool a înregistrat cea mai mare creștere, de 30%, pe parcursul anului 2018, față de anul anterior.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel Dragomir, ucigașul Andreei. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...