no author
Silviu Bănilă
1135 vizualizări 5 feb 2019

Înainte ca Zuckerberg să înceapă cursurile Universităţii Harvard, unde a lansat Facebook din dormitorul de cămin, în urmă cu 15 ani, tatăl său i-a oferit lui şi celor trei surori o alternativă la şcoală: să deschidă o franciză McDonald's, scrie CNN Business.

„Tatăl meu, foarte amuzant, chiar înainte ca noi să mergem la facultate, ne-a oferit alternativa de a investi într-o franciză”, a declarat Randi Zuckerberg, sora lui Mark, într-un interviu.

Randi apare într-un documentar, denumit „Facebook la 15 ani: Este complicat”, care va fi lansat în 10 februarie. Chiar dacă părinţii săi s-au gândit cu tristeţe la faptul că Mark Zuckerberg abandonează facultatea, aceştia şi-au susţinut în continuare copiii.

 „Cred că s-au gândit: „Bine, ar fi trebuit să iei banii destinaţi restaurantului McDonald's, dacă vrei o afacere. Dar, bine, este a doua cea mai bună alegere”, a declarat Randi Zuckerberg.

În prezent, Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, cu 2,32 miliarde utilizatori în fiecare lună şi venituri de 16,9 miliarde dolari în cel mai recent trimestru fiscal, nu a dezamăgit! Mark Zuckerberg are o avere estimată la 65,3 miliarde de dolari.

Randi Zuckerberg, unul dintre primii angajaţi ai Facebook-ului, care a dezvoltat capacităţile video ale site-ului, este acum CEO-ul Zuckerberg Media, propria ei companie de producţie.

Înainte de a-şi înfiinţa propria companie, Randi a renunţat la un job important într-o agenţie publicitară, pentru a lucra la Facebook. Îşi aminteşte cum a mers în California, pentru a se întâlni în premieră cu o echipă mică din spatele Facebook, care lucra într-o casă din suburbie. Primul sfat dat de Randi a fost legat de logo-ul Facebook.

 Acelea au fost vremurile de aur. În prezent, Facebook este implicată în scandaluri legate de alegerile politice, confidenţialitatea datelor şi fake news-urile propagate pe platformă.

Facebook Live, o funcţie integrată global în 2016, care permite transmisiunea unui video live, a avut parte de propriul „botez al focului”. Dincolo de live-urile de la concerte şi reţete, utilizatorii au transmis sinucideri, atacuri violente şi crime.

Dar Randi Zuckerberg este mereu alături de fratele ei. Anul trecut, comentariile lui Mark legate de refuzul de a şterge postările celor care neagă Holocaustul, au stârnit critici. Zuckerberg susţinea că aceste persoane „nu înţeleg lucrurile greşit în mod intenţionat”.

 La acea vreme, Randi a declarat că fratele ei şi-ar fi putut alege mai bine cuvintele, dar l-a lăudat pentru faptul că „se deplasează prin această lume incredibil de dificilă, unde noţiunea de discurs liber se schimbă în mod constant”.

Cei doi fraţi sunt apropiaţi şi se ajută unul pe celălalt. Astfel, Mark Zuckerberg a scurtat o întâlnire cu perşedintele Obama, pentru a fi prezent la debutul surorii lui pe Broadway.

Citește și: