no author
Florin Jinga
1445 vizualizări 11 feb 2019

Proprietarii de locuinţe din Paris le pot închiria prin intermediul platformelor online, inclusiv Airbnb, pe termen scurt, pentru o perioadă de până la 120 de zile pe an, potrivit legislaţiei franceze, informează Reuters

De asemenea, anunţurile trebuie să includă un număr de înregistrare pentru a dovedi că proprietăţile nu sunt închiriate pentru o perioadă mai lungă.

Autorităţile franceze au adoptat o lege, în 2018, conform căreia companii precum Airbnb pot fi amendate cu până la 12.500 de euro pentru postări ilegale. Primarul Anne Hidalgo a spus că primăria din Paris se va folosi de această prevedere în justiţie.

„Obiectivul acestui demers este să punem capăt acestor închirieri ilegale, care au loc în unele cartiere pariziene”, a spus Hidalgo.

Mai multe oraşe din lume s-au declarat îngrijorate de faptul că platforme de tipul Airbnb fac o concurenţă neloială hotelurilor şi pot transforma cartierele în zone foarte scumpe, destinate doar turiştilor.

Un purtător de cuvânt al Airbnb a spus că a adoptat măsuri pentru a ajuta utilizatorii din Paris să respecte reglementările europene. Regulile din capitala Franţei sunt „ineficiente, disproporţionate şi contrare reglementărilor europene”, a adăugat acesta.

Franţa este a doua mare piaţă a Airbnb după Statele Unite, iar Parisul, unul dintre cele mai vizitate oraşe din lume, este cea mai mare piaţă unică a companiei, cu 65.000 de locuinţe înscrise.

Airbnb este o companie americană înfiinţată în 2008 care deţine o platformă online prin care se pot închiria, oriunde în lume, camere, apartamente sau case întregi direct de la proprietar.

Foto: Captură

 

Citește și: