no author
Ana Obretin
1168 vizualizări 5 feb 2019

În anii ce vor urma, taxa ar putea să crească la 6 euro, respectiv chiar 10 euro în zilele cu trafic intens, informează agenţia DPA.

Singurii care nu vor plăti această taxă sunt cei care aleg să se cazeze la hoteluri cu preţ redus (hostel). Oaspeţii hotelurilor tradiţionale plătesc deja o taxă locală pe perioada şederii.

"Nu vrem să facem bani. Scopul este de a contribui financiar la administrarea şi curăţenia din oraşul istoric", a declarat primarul Veneţiei Luigi Brugnaro.

Ca să intre în vigoare, acest proiect trebuie aprobat de consiliul local.

Este estimat că, datorită noului sistem, vor fi strânşi aproximativ 50 de milioane de euro anual, cu 20 de milioane de euro mai mult decât în prezent.

În 2017, peste 10 milioane de turişti au petrecut cel puţin o noapte într-un hotel din Veneţia. Dacă sunt luaţi în calcul şi oamenii care au petrecut mai puţin de o zi aici, numărul turiştilor ajunge la 27 de milioane.

Propunerea ca Veneţia să ceară taxă de intrare de la turiştii care vin dimineaţa şi pleacă la lăsarea serii, fără să cheltuiască bani pe cazare sau în restaurante, îi aparţine politicianei Ilaria Borletti, membru în comisia naţională pentru cultură şi turism.

De asemenea, Borletti consideră că cele peste 20 de milioane de turişti care "sufocă" Veneţia în fiecare an îi împiedică pe localnici să-şi desfăşoare activităţile de zi cu zi.

Foto: Hepta

Citește și: