no author
Izabela Cutieru
185 vizualizări 3 mai 2019

Microsoft a lansat instrumentele înaintea conferinţei de săptămâna viitoare, organizată în Seattle. Odată cunoscută mai ales pentru sistemul său de operare Windows, compania se bazează acum pe creşterea veniturilor din serviciile de cloud computing şi software, cele mai multe dintre acestea fiind vândute altor companii. Microsoft a încercat o abordare diferită a pieţei, proiectându-şi majoritatea serviciilor spre a funcţiona fie în centrele de date Azure ale companiei, centrele de date private ale clienţilor săi sau o combinaţie între cele două.

Amazon, compania aflată cu un pas înaintea Microsoft din punct de vedere al veniturilor încasate, a început să introducă, de asemenea, această abordare „hibridă”.

Microsoft lansează, de asemenea, unelte pentru a permite utilizatorilor să facă modele de inteligenţă artificială fără a trebui să scrie codul de bază. Aceste modele pot fi apoi „instruite” folosind datele proprietarului afacerii în cloud-ul Microsoft.

O altă noutate a companiei constă în introducerea unui serviciu de blockchain, bazat pe cloud. Serviciul, constând într-un registru pentru urmărirea tranzacţiilor în rândul multor participanţi, este folosit în spaţiul tehnologic financiar, iar Microsoft a anunţat că lucrează cu JP Morgan Chase & Co pe oferta băncii Quorum.

De asemenea, serviciul are şi alte utilizări, potrivit lui Scott Guthrie, vicepreşedinte executiv al grupului Cloud şi Enterprise din cadrul Microsoft, care a reamintit faptul că sistemul Microsoft a ajutat compania Starbucks să construiască o cale de urmărire a evoluţiei cafelei şi a traiectoriei acesteia, de la ferme la clienţi. „Acest lucru permite companiei, din perspectiva controlului calităţii, îmbunătăţirea drastică a lanţului de aprovizionare de la un capăt la altul şi furnizarea unui produs mai bun”, a declarat Guthrie.

Microsoft a mai anunţat, la începutul acestui an, că va lansa o ediţie specială a setului HoloLens 2. Dispozitivul, care transpune informaţii digitale asupra lumii reale, va costa 3.500 de dolari şi este destinat companiilor, pentru întrebuinţări precum instruire în domeniul siguranţei sau lucrări de reparaţii complexe.

 

Citește și: