no author
Departamentul Economic
870 vizualizări 1 feb 2019

În momentul de faţă ovinele reprezintă un potenţial extraordinar de export, pe care România îl deţine şi care trebuie valorificat la maxim, apreciază comunicatul ministerului.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale sprijină acest tip de colaborări şi intensifică eforturile de creştere a exporturilor şi de consolidare a relaţiilor comerciale dintre fermierii români şi societăţile de achiziţie din ţările interesate de producţia românească, mai arată documentul.

 

„Primele rezultate ale unei colaborări de durată privind exportul de ovine în Golf
 
În urma vizitelor efectuate de premierul României, Viorica DĂNCILĂ şi de o parte din membrii cabinetului, în ţările din Golf, precum şi a eforturilor depuse pentru promovarea proiectelor şi a acţiunilor de consolidare a relaţiilor între mediile de afaceri din România şi ţările din Golful Persic, în vederea deschiderii pieţelor externe, România înregistrează primele rezultate concrete.
 
Astfel, deschiderea pieţelor externe devine o certitudine întrucât compania Al Mawashi din Kuweit, societate care alimentează şi piaţa Emiratelor Arabe Unite, a contractat deja un efectiv de 200.000 capete ovine care urmează a fi livrate în cursul anului 2019, din care prima livrare de 70.000 de capete va fi efectuată în luna martie a acestui an.
 
 

 

 
În momentul de faţă ovinele reprezintă un potenţial extraordinar de export, pe care România îl deţine şi care trebuie valorificat la maxim.
 
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale sprijină acest tip de colaborări şi intensifică eforturile de creştere a exporturilor şi de consolidare a relaţiilor comerciale dintre fermierii români şi societăţile de achiziţie din ţările interesate de producţia românească”, informează MADR într-un comunicat de presă

Citește și: