no author
Florin Jinga
11395 vizualizări 12 feb 2019

Compania germană susţine că pasagerul a exploatat sistemul de rezervare a biletelor, care oferă preţuri mai mici la biletele de avion cu escale multiple decât la zborurile directe, informează Daily Mail.

Practic, pasagerul care dorea să zboare de la Seattle la Berlin şi-a luat un bilet până la Oslo, cu escală la Frankfurt, dar nu s-a mai prezentat la ultima îmbarcare. În acest fel, a fentat sistemul şi a reuşit să economisească peste 2.100 de euro.

Prima instanţă de judecată a dat dreptate pasagerului, însă Lufthansa a făcut apel la sentinţa dată de judecător.

Un pasager A FENTAT sistemul şi a cumpărat bilete MAI IEFTINE

Trucul începe să fie folosit de tot mai mulţi călători pentru a-şi reduce costurile cu biletele de avion. Deşi pare de necrezut, multe companii precum Lufthansa, Air France sau British Airways, folosesc o astfel de strategie, iar tot mai mulţi pasageri încearcă să profite de acest sistem.

Dintre toate companiile aeriene, Lufthansa este cea mai afectată de această practică, întrucât multe dintre zborurile sale au escale în Munchen sau Frankfurt. Compania aeriană specifică în mod clar, în secţiunea de termeni şi condiţii, că pasagerilor le este interzis să folosească acest tertip.

De exemplu, un client poate găsi zboruri mai ieftine pe ruta New York - Londra - Bangkok decât pe ruta Londra-Bangkok. Astfel, călătorii îşi achiziţionează primul bilet, dar se prezintă la îmbarcare direct pe aeroportul din Londra.

Compania germană şi-a modificat politica astfel încât pasagerii care apelează la acest truc pot avea surpriza de a descoperi că nu sunt primiţi la bord, pentru că nu s-au prezentat la primul zbor.

Lufthansa este a treia cea mia companie aeriană din lume, fiind depăşită de American Airlines şi Delta Airlines.

Foto: Hepta

Citește și: