INS: Peste un milion de turiști nerezidenți au vizitat România. Cât a cheltuit în medie un străin

INS: Peste un milion de turiști nerezidenți au vizitat România. Cât a cheltuit în medie un străin
Publicat: 16/09/2019, 11:39

Astfel, în semestrul I, turiștii nerezidenți sosiți în țara noastră au cheltuit în medie 2609,7 lei/persoană.

În trimestrul II al anului în curs, numărul acestora s-a ridicat la 761.900, iar cheltuielile lor s-au situat la 1,853 miliarde lei.

Afacerile (inclusiv participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 56,1% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România, în semestrul I 2019, cheltuielile acestora reprezentând 59,7% din total.

43,9% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România, în semestrul I 2019, au călătorit în scop particular, în principal pentru vacanțe (66,8%) și pentru vizita rudelor și prietenilor (9,2%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, religie, tranzit și alte activități, arată INS.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (49,9%), fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (91,2% din totalul cheltuielilor pentru cazare). Cheltuielile turiștilor nerezidenți în restaurante și baruri au fost de 17,3%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 12,5%.

Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 45,5% au fost destinate alimentelor și băuturilor, iar 32,3% cadourilor și suvenirurilor.

Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 52,9% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 38,8% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenților sosiți în România, 48,0% și-au organizat sejurul prin agenții de turism, iar 34,1% și-au organizat singuri sejurul.

Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi în România a fost avionul, folosit de 80,3% din numărul total de turiști, în timp ce 11,0%, au utilizat autoturisme proprii, 7,1% autocare și autobuze, iar 1,6% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcațiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.).

Afacerile (inclusiv participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 53,5% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România și în trimestrul II al anului, cheltuielile acestora reprezentând 56,5% din total.

46,5% dintre turiștii nerezidenți sosiți în țara noastră, în perioada menționată, au călătorit în scop particular, în principal pentru vacanțe (68,0%), dar și pentru evenimente culturale și sportive (9,8%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, religie, tranzit și alte activități, potrivit datelor INS.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (49,5%), fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (90,1% din totalul cheltuielilor pentru cazare), tot în trimestrul II 2019.

Cheltuielile turiștilor nerezidenți în restaurante și baruri au fost, în trimestrul II al anului curent, de 17,4%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 13,2%. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 47,7% au fost destinate alimentelor și băuturilor, iar 30,8% cadourilor și suvenirurilor.

Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 50,2% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cele pentru acces în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 41,9% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

În trimestrul II 2019, din totalul nerezidenților sosiți în România, 50,3% și-au organizat sejurul prin agenții de turism, iar 31,7% și-au organizat singuri sejurul. Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi în România a fost avionul, folosit de 77,4% din numărul total de turiști, în timp ce 11,1% au utilizat autoturisme proprii, 9,5% autocare și autobuze, iar 2,0% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcațiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani