no author
Florin Jinga
3443 vizualizări 8 oct 2018

Clienţii au realizat astăzi că au mai puţini bani în conturi sau chiar că sunt pe minus. Iniţial, reprezentanţii băncii nu au oferit un punct de vedere oficial legat de această problemă, dar anunţau că vor reveni cu precizări.

Totuşi, pe pagina de Facebook a băncii a fost postat mesajul: O parte dintre clienţii ING pot vedea dublarea unora dintre tranzacţiile realizate în weekend. Situaţia a fost cauzată de o eroare operatională în care fişierele de tranzacţii au fost încărcate de două ori. Lucrăm la remedierea situaţiei şi la returnarea sumelor în conturile clienţilor în cel mai scurt timp posibil”.

Call center-ul băncii s-a blocat din cauza numeroaselor apeluri ale clienţilor, potrivit reprezentanţilor ING.

Până la urmă, situaţia a fost rezolvată, anunţă Silvia Jalea, reprezentantul ING, într-un comunicat în care a oferit şi câteva explicaţii:

”Luni, 8 octombrie, puţin după ora 14.00, ING Bank România a identificat dublarea unor tranzacţii realizate cu cardul şi procesate în această zi.

Banca a identificat situaţiile urgente ale unor clienţi şi a discutat cu aceştia pentru a corecta tranzacţiile şi a regla punctual contul clienţilor cât mai repede cu putinţă. Eroarea a fost confirmată ca fiind una operaţională, fără impact asupra altor procesări ale băncii. Clienţii nu vor suporta costuri în urma acestei situaţii, în comisioane sau taxe.

Toate tranzacţiile au fost corectate şi sumele reglate până la ora 21:00 ale aceleiaşi zile.

În urma acestei situaţii, a crescut considerabil volumul de trafic în platforma de internet banking ING Home’Bank, ceea ce a dus la un acces mai dificil în aplicaţie.”

 

Citește și: