Forbes: Ion ȚIRIAC a urcat 49 de poziții în topul celor mai BOGAȚI oameni din lume. Cine s-a clasat pe PRIMUL LOC

Forbes: Ion ȚIRIAC a urcat 49 de poziții în topul celor mai BOGAȚI oameni din lume. Cine s-a clasat pe PRIMUL LOC
Publicat: 05/03/2019, 19:17
Actualizat: 25/03/2019, 23:26

Ion Țiriac a urcat 49 de poziții față de anul trecut, în ciuda faptului că valoarea averii i-a rămas aceeași.

Fostul tenisman are afaceri în imobiliare, petrol și asigurări, deținând o participație minoritară, dar importantă la Allianz-Țiriac. De asemenea, acesta este recunoscut pentru pasiunea pentru mașini.

Țiriac a fost inclus prima dată în topul Forbes în 2007, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari. În anul următor, averea acestuia a urcat la 1,2 miliarde de dolari.

Omul de afaceri român a fost exclus din topul miliardarilor lumii în 2009, 2011, 2012, 2013 și 2014 din cauza crizei, iar timp de trei ani (2010, 2015 și 2016) averea acestuia a fost în jur de 1 miliard de dolari, pentru ca în 2017 să urce la 1,1 miliarde de dolari.

Jeff Bezos a rămas cel mai bogat om din lume

Fondatorul și proprietarul Amazon a rămas pentru al doilea an consecutiv cel mai bogat om din lume cu o avere estimată la 131 de miliarde de dolari, în scădere de la 161 de miliarde de dolari anul trecut.

Jeff Bezos a înființat Amazon în 1994, în garajul său din Seattle, iar în prezent este CEO-ul a ceea ce a devenit gigantul retail-ului online și mai deține 16% din companie.

În ianuarie, fondatorul Amazon a anunțat că divorțează de soția sa, MacKenzie, după 25 de mariaj. Termenii divorțului nu au fost anunțați, dar dacă ar obține jumătate din averea acestuia ar deveni cea mai bogată femeie din lume.

Anul trecut, compania condusă de acesta a obținut venituri de 230 de miliarde de dolari și un profit net de 10 de miliarde de dolari, o creștere de 3 miliarde de dolari față de anul anterior.

Bezos mai deține publicația „The Washington Post”, ceea ce i-a atras antipatia președintelui american Donald Trump, și Blue Origin, compania care intenționează să dezvolte o navă pentru transport comercial.

Jeff Bezos și-a majorat avantajul care îl separă de numărului doi, Bill Gates, a cărui avere a ajuns la 96,5 miliarde de dolari, de la 90 miliarde dolari în 2018.

Pe locul trei se clasează Warren Buffett cu o avere de 82,5 miliarde de dolari, în scădere cu 1,5 miliarde dolari, și francezul Bernard Arnault, președintele grupului francez LVMH, care deține și titlul de cel mai bogat om din Europa.

În schimb, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a căzut de pe locul 5 pe locul 8, în condițiile în care averea sa este cu aproape nouă miliarde de dolari mai mică. Chiar dacă este cel mai bogat dintre primii 10 cei mai bogați oameni ai lumii, Zuckerberg este devansat de mexicanul Carlos Slim, miliardarul spaniol Amancio Ortega, proprietarul Zara, și co-fondatorul grupului american Oracle, Larry Ellison.

Michael Bloomberg, fondatorul agenției de informații financiare cu același nume și fost primar al New York-ului, a urcat pe locul 9 în topul Forbes, de pe locul 11 anul trecut, în condițiile în care averea sa a urcat până la 55,5 miliarde dolari, de la 50 miliarde dolari anul trecut.

Ultimul loc al Top 10 Forbes 2019 îi revine lui Larry Page (45 de ani), cofondatorul Google (actuala Alphabet), cu o avere de 50,8 miliarde de dolari, în scădere de la 53,8 miliarde de dolari.

Americanii domină în continuare acest clasament, cu 14 din primii 20 de miliardari. Franța numără doi reprezentanți: Bernard Arnault și Françoise Bettencourt-Meyers, moștenitoarea L’Oréal, care se clasează pe locul 15 și este singura femeie din primii 20 cei mai bogați oameni ai lumii.

Printre ceilalți non-americani din primii 20 miliardari se numără indianul Mukesh Ambani, președintele Reliance Industries, locul 13, și chinezul Ma Huateng, președintele grupului de Internet Tencent, locul 20.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică