no author
Nicolae Oprea
1423 vizualizări 4 iun 2018

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a promis luni, în cadrul conferinţei „Diabetul nu este o joacă”, că până la sfârşitul acestui an, va găsi SOLUŢII pentru finanţarea unor programe care să faciliteze tratamenele copiilor bolnavi de DIABET.

„Ca ministru de Finanţe, cred că putem rezolva lucrurile până la final de an, în sensul că am făcut nişte calcule şi putem găsi o formulă care să-i ajute pe cei aflaţi în această situaţie, mai ales pe cei de până la 18 ani. Putem găsi, până la sfârşit de an, acele sume pentru ca lucrurile SĂ SCHIMBE RADICAL VIAŢA celor care suferă de diabet”, a declarat Teodorovici.

dispozitiv pentru administrarea fără durere a injecţiilor

Ministrul Finanţelor a mai precizat că, în administraţia românească, se cheltuiesc deseori bani care NU SE JUSTIFICĂ. „Mereu se spune că banii sunt o problemă, dar nu este aşa. Banii sunt puşi undeva de-o parte (…) Cheltuim în administraţie SUME ENORME, pe lucruri care nu se justifică, de la şedinţe în consilii de administaţie până la cumpărări şi achiziţii care nu se justifică”, a mai declarat Teodorovici.

Asociaţile care sprijină copiii cu diabet solicită guvernului finanţare pentru o facilitare a tratamentelor. Potrivit acestora, în România, 3.500 de copii suferă de diabet zaharat de tip 1.

 

Citește și: