no author
Florin Jinga
1564 vizualizări 6 feb 2019

Expedia, Booking.com, Agoda, Hotels.com, Ebookers şi Trivago au fost anchetate de către Autoritatea pentru Concurenţă şi Piaţă în urma numeroaselor sesizări legate de taxe ascunse, reduceri înşelătoare şi tactici prin care clienţii erau presaţi să cumpere cât mai repede, informează Sky News.

Toate aceste nereguli erau în dezavantajul clienţilor deoarece nu îi ajutau pe aceştia să găsească cea mai bună ofertă şi nu le arătau întotdeauna preţul real al rezervărilor. De asemenea, clienţii erau induşi în eroare în ceea ce priveşte popularitatea unităţii de cazare de care aceştia erau interesaţi.

De acum încolo, site-urile de rezervări online vor trebui să fie mai transparente în ceea ce priveşte afişarea rezultatelor la căutări şi să specifice dacă o unitate de cazare este afişată prioritar pentru că plăteşte comisioane mai mari.

În acelaşi timp, site-urile vor fi obligate să afişeze numărul real al persoanelor care se uită la o ofertă şi să le indice clienţilor dacă acestea sunt interesate de aceleaşi date ca acelea căutate de ei.

Site-urile nu vor mai afişa nici reduceri înşelătoare sau care să îi inducă în eroare pe clienţi, precum comparaţia preţului unui apartament de lux cu cel al unei camere duble.

De asemenea, toate site-urile vor fi obligate să afişeze toate taxele impuse clienţilor, inclusiv cele ascunse sau tarifele suplimentare percepute de unităţile de cazare.

Purtătorul de cuvânt al companiei Booking.com a spus: "În încheierea discuţiilor noastre cu Autoritatea pentru Concurenţă şi Piaţă, am fost de acord să testăm şi să punem în aplicare noile angajamente, cum ar fi stabilirea preţurilor, fiind incluse toate taxele, pentru a ne asigura că respectăm toate standardele în ceea ce priveşte transparenţa consumatorilor din Marea Britanie".

Aceste schimbări vor fi implementate până pe 1 septembrie 2019, cel târziu.

Foto: Captură/ Hepta

Citește și: