no author
Silviu Bănilă
2411 vizualizări 6 feb 2019

Ikea va permite clienţilor din Elveţia, deocamdată, să închirieze obiecte, ca parte a unui proiect ce ţine de protejarea mediului înconjurător. Retailerul, care are deja un program prin care mobilierul nedorit poate fi donat în scop umanitar, caută noi căi prin care clienţii ”să cumpere, să îngrijească şi să dea mai departe produsele”.

Bucătării, birouri, scaune, toate se numără printre obiectele care vor fi oferite spre închiriere.

”Vom discuta cu partenerii noştri, astfel încât veţi putea închiria mobila. Când expiră perioada de închiriere, o veţi returna şi puteţi închiria altceva. În loc să aruncăm obiectele, le vom recondiţiona şi revinde, prelungindu-le astfel viaţa,” a declarat Torbjorn Loof, directorul executiv al Inter Ikea, citat de BBC.

Inter IKEA Holding S.A. - entitatea care deţine gigantul Ikea - a fost înfiinţată de Ingvar Kamprad în 1943. ”Este interesant că tu, ca şi client, poţi spune: Pot moderniza bucătăria cum vreau, dacă este luată pe bază de abonament”, a mai spus Loof.

 

Un purtător de cuvânt al Ikea a declarat că retailerul îşi doreşte ca ”oamenii să joace un rol activ în transformarea economiei circulare într-o realitate, care poate fi susţinută prin noi modalităţi de achiziţie, de întreţinere şi predare a produselor”.

Dincolo de serviciul pentru returnarea mobilei vechi, în Marea Britanie, Ikea oferă un serviciu de colectare a textilelor uzate, la noul său magazin deschis joi la Londra. Acesta va fi dotat cu primul LEARNING LAB al companiei, pentru examinarea modalităţilor prin care viaţa produselor poate fi prelungită.

Schimbările vin la trei luni după ce şefii IKEA au anunţat planurile pentru restructurarea a 350 de locuri de muncă în Marea Britanie.

Anul trecut, Ikea a deschis două noi magazine, în Sheffield şi Exeter. IKEA doreşte să deschidă un Planning Studio în Tottenham Court Road. Între timp, o unitate în Greenwich va genera 500 de noi locuri de muncă în primăvara lui 2019.

 

Javier Quinones, şeful IKEA UK, a declarat: ”Suntem de peste 30 de ani în Marea Britanie şi Irlanda şi IKEA a revoluţionat vieţile oamenilor. Azi, nu ne imaginăm o casă fără mobilă de la IKEA. Totuşi, activăm într-un mediu foarte dinamic al retailului şi continuăm să creştem, evaluăm cum putem rămâne relevanţi pentru consumatori - acum şi în viitor. Recent, am inaugurat centrul nostru City Centre Approach din Londra şi vom continua să investim în eficientizarea şi digitalizarea serviciilor”.

 

 

Citește și: