2911 vizualizări 4 dec 2017

Afacerea Bitdefender, controlată de familia de antreprenori Florin şi Măriuca Talpeş, care a ajuns în 16 ani cea mai ma­re companie de soft românească şi un ju­cător cheie pe piaţa globală de so­luţii de securitate cibernetică, a fost eva­lua­tă la 600 mil. dolari odată cu tran­zacţia prin care fondul Axxess Capital a vândut un pachet de aproximativ 30% din acţiuni către Vitruvian Partners, un fond de investiţii cu sediul central în Lon­dra şi cu active de peste 5 mld. euro. Aceasta este cea mai mare tranzacţie cu o companie de IT din România şi una din­tre cele mai mari realizate de o com­panie antreprenorială locală.

Axxess Capital, fond administrat de ro­mâ­nul Horia Manda, a făcut pri­ma achiziţie în Bitdefender acum 10 ani - 7% din acţiuni pen­tru 7 mil. dolari, partici­paţie care a crescut discret de-a lungul anilor, până la mai mult de 30%. Axxess i-a angajat în februarie pentru tran­zacţie pe bancherii de la Deutsche Bank.

Tranzacţia dintre Vitruvian şi Axxess oferă în fine un „preţ real“ pentru Bitdefender, a comentat pentru ZF Florin Talpeş, cofondator şi CEO al Bitdefender. „Evaluarea la peste 600 de milioane de dolari, o valoare de piaţă rezultată în urma unei tranzacţii, nu mai este o estimare, nu mai este o părere. E un preţ real“, a spus el.

Citeste continuarea în Ziarul Financiar

Citește și: