Afacerea prin care doi tineri vor să schimbe modul în care românii amenajează spațiul verde. Cum funcționează prima platformă digitală dedicată proiectelor de grădină

Afacerea prin care doi tineri vor să schimbe modul în care românii amenajează spațiul verde. Cum funcționează prima platformă digitală dedicată proiectelor de grădină
Publicat: 23/04/2018, 09:27

Bianca Dobrescu, web designer cu background in jurnalism economic, și Alexandru Pripiș, de profesie arhitect peisagist, au pariat pe o platformă digitală dedicată proiectelor modulare de grădini, lansând Planting Puzzle, în urma investiții de aproximativ 20.000 de euro, din surse proprii.

„În urmă cu 12 ani, un profesor ne-a spus încă din primele ore de pe băncile facultății că a-ți face o grădină nu este pentru toate buzunarele. Acest lucru nu s-a schimbat cu timpul, ci, din contră: amenajarea cu gust a spațiului din jurul casei a devenit un serviciu din ce în ce mai exclusivist. Noi ne-am hotărât să venim în întâmpinarea acestei probleme prin implementarea proiectului Planting Puzzle, încrezători că va deveni în cel mai scurt timp un reper în peisagistica rezidențială și nu numai”, explică cofondatorul Planting Puzzle, Alexandru Pripiș.

„Românii sunt în general amatori ai bricolajului, iar ideea de a face cu mâna ta că ieși mai ieftin, este adesea întâlnită. Prin urmare, Planting Puzzle corespunde întocmai acestui obicei, iar clienții își pot construi, de acum, singuri amenajarea de grădină achiziționând proiectele noastre, având în continuare opțiunea de a apela, totuși la serviciile unei firme specializate. Practic, noi oferim un serviciu online de proiectare pentru grădini, bazat pe un sistem modular de plante, simplu de folosit și susținut de o documentație folositoare astfel încât nu vei avea cum să dai greș”, continuă Bianca Dobrescu, cofondator al proiectului.

În momentul de față aceia care vor să își amenajeze grădina o pot face pe cont propriu, de obicei conduși de dorința de a nu investi prea mult, ori apelează la serviciile unui arhitect peisagist pentru un proiect personalizat, dar care se traduce în prețuri mai mari și timp îndelungat de dezvoltare. „Cei din prima categorie ajung de cele mai multe ori sa consume mai mult timp și bani decât cei care plătesc un specialist. Sunt nenumărate cazurile în care cineva încearcă pe cont propriu să-și amenajeze grădina, ca după un an-doi de experimentat, de plante care le mor sau nu se dezvoltă bine din cauza asocierilor nepotrivite între specii sau din cauza alegerii unor specii greșite pentru condițiile fizico-climatice specifice zonei lor, să fie nemulțumiți de aspect. În cele din urmă mulți dintre aceștia apelează într-un final la ajutorul unui specialist”, adaugă Alexandru Pripiș.

Prin urmare, Planting Puzzle a fost lansat ca o soluție intermediară. „Noi suntem aici să umplem golul dintre opțiuni. Cei care își doresc o grădină frumoasă și-o pot construi achiziționând modulele noastre, la prețuri accesibile oricui, într-un timp foarte scurt și fără să aibă nevoie de vreo documentare aprofundată. Noi dăm toată documentația necesară pentru a amenaja grădina, chiar și pe cont propriu”, completează Bianca Dobrescu.

Proiectele de grădini sunt în general scumpe fiindcă dezvoltarea lor durează mult. Folosirea mai multor software-uri în paralel, migala de a așeza fiecare plantă în parte la locul ei și cunoștințele necesare pentru crearea unei compoziții echilibrate sunt doar câteva dintre aspectele pe care le rezolvă, în câteva minute, Planting Puzzle. Mai precis, în scenariul unei grădini medii cu suprafață de 400 de mp poți amenaja cu șase proiecte modulare pe care să le multiplici (în diferite poziții) la un preț mediu total de 470 de euro, în timp ce pentru un proiect unicat pe piața de acum, un specialist poate taxa cu circa 800-900 de euro, pe aceeași suprafață și cu aceeași documentație oferită. Iar timpul face diferența majoră, în contextul în care pe Planting Puzzle ai proiectul la o distanță de câteva clickuri, în timp ce un proiect unicat se dezvoltă în aproximativ patru săptămâni. Momentan, în magazin 40% dintre module au prețurile sub 50 de euro, 25% au prețuri cuprinse între 50 și 100 de euro, în timp ce 34% depășesc 100 de euro.

Planting Puzzle este un serviciu care se potrivește atât clienților privați, cât și firmelor de construcții, arhitectură sau design, spun fondatorii. „Atunci când am început lucrul la platformă, am avut în minte și firmele de proiectare conexe sau de construcții. Dacă ești arhitect și clientul pentru care faci proiectul de casă își dorește și amenajarea grădinii, nu mai ai nevoie de personal specializat. Trebuie doar să intri pe site, iar în câteva minute poți avea mai multe variante de grădină pentru a le prezenta clientului tău, iar costurile se reduc considerabil”, punctează Bianca Dobrescu.

Atunci când achiziționezi un proiect prin plantingpuzzle.com, nu primești doar un plan. Primești și planul de plantare care este necesar la execuție, simulare fotorealista cu grupul de plante, și fișe de prezentare cu fiecare specie la vârsta plantării și la maturitate, alături de alte cerințe specifice fiecăreia. Astfel spus, documentația este completă și ușor de înțeles.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Test de cultură generală. De ce este special nasul cămilelor?