no author
Silviu Bănilă
132 vizualizări 8 oct 2019

În acest context, Uber lansează astăzi campania Ultima Zi #1Noiembrie, care include o serie de iniţiative gândite să îndemne şoferii parteneri să finalizeze procesul de autorizare, astfel încât să nu aibă accesul blocat în aplicaţie după această dată.

„Legislaţia şi normele adoptate la finalul lunii august prevăd clar că, după perioada de tranziţie care expiră la 1 noiembrie, platformele precum Uber trebuie să blocheze accesul şoferilor care nu au finalizat procesul de licenţiere. Dacă nu vom reuşi să implementăm schimbările, atunci atât noi, cât şi şoferii, riscăm amenzi sau pierderea licenţelor”, a precizat Nicoleta Schroeder, Manager General Uber România.

Managerul General mai adaugă că, dacă noua legislaţie ar intra în vigoare începând de azi, peste jumătate din numărul total de şoferi parteneri din România ar avea conturile blocate. O scădere drastică a numărului de maşini disponibile înseamnă un timp mai mare de aşteptare pentru utilizatori.

„Mulţi dintre şoferii parteneri aleg să lucreze cu Uber sau să livreze mâncare prin Uber Eats pentru a-şi completa veniturile familiei sau să-şi îndeplinească un anume obiectiv, cum ar fi plata unor vacanţe. În plus, avem date conform cărora pentru o parte dintre şoferi, Uber este principala sursă de venit, ceea ce ne responsabilizează şi mai mult în a-i ajuta să nu piardă nicio zi de activitate”, mai spune Managerul General.

În ultimele luni, Nicoleta Schroeder şi echipa sa au încheiat mai multe parteneriate în beneficiul şoferilor. De exemplu, cel cu Fundaţia Academia de Transport Intern şi Internaţional (FATII), care a trimis o echipă la Centrul de suport pentru şoferii parteneri Uber pentru a facilita procesul de obţinere a Certificatului Profesional pentru conducătorii auto.

Campania Ultima zi #1Noiembrie implică creşterea numărului de angajaţi Uber care lucrează în Pipera, la Centrul de suport pentru şoferii parteneri, şi creşterea numărului de sesiuni de Q&A găzduite la acest centru. În acelaşi timp, Uber desfăşoară şi o campanie mai amplă de informare în cadrul căreia trimite e-mailuri şi notificări în aplicaţie.

Totodată, începând de mâine, 9 octombrie, până pe 1 noiembrie, inclusiv, toţi şoferii parteneri care au finalizat procesul de licenţiere vor beneficia de un comision de 0% la cursele realizate în această perioadă.

Pentru a obţine licenţa de ridesharing, un şofer partener sau o companie trebuie să parcurgă următorii paşi:

Documente necesare pentru companiile care lucrează cu aplicaţiile de ridesharing:

- Certificat de competenţă profesională pentru manager de transport alternativ - se obţine în 4 săptămâni.

Acest certificat include: 

- teste medicale şi psihologice 

- un curs la o şcoala de pregătire profesională şi un examen  

- Autorizaţie operator pentru transport alternativ - se obţine în 2 săptămâni.â

Individual, şoferii au nevoie şi de următoarele documente:

- Copie conformă pentru transport alternativ - se obţine în 2 săptămâni.

- Certificat profesional pentru conducătorii auto - se obţine în minimum 4 săptămâni.

Acest certificat include:

- teste medicale şi psihologice 

- un curs la o şcoala de pregătire profesională şi un examen.

- Ecuson transport alternativ

În cazul în care un şofer este Persoană Fizică Autorizată, acesta trebuie să obţină documentele pentru şofer, dar şi Autorizaţia de operator pentru transport alternativ (din seria documentelor necesare pentru companie) sau poate să colaboreze cu o companie, primind astfel acea autorizaţie.

Toate certificatele sunt eliberate de Autoritatea Rutieră Română (ARR), însă la Centrul de suport pentru şoferii parteneri Uber din Pipera şoferii sunt ajutaţi să treacă prin întregul proces, cu excepţia testelor medicale.

foto: Uber

Citește și: