no author
Gabriel Pecheanu
4220 vizualizări 4 apr 2017


Sorin Grindeanu a făcut un test-drive pe pista Centrului tehnic Renault din Titu, pe care l-a vizitat marţi.

”Chiar mă bucur. Este pentru prima dată când am condus un Duster cu cutie automată - vă rog frumos să încercaţi - şi o maşină electrică, de asemenea. Chiar e o senzaţie plăcută”, a declarat Grindeanu.

Premierul a mai spus, după discuţiile avute cu reprezentanţii Renault România, că Centrul Tehnic de la Titu reprezintă un exemplu de succes.

”Centrul Tehnic de la Titu reprezintă pentru noi, pentru România, un exemplu de cum trebuie să se dezvolte din punctul nostru de vedere o companie de succes. De prea multe ori s-a investit în ţara noastră pentru că forţa de muncă este plătită cum este, spre deosebire de alte ţări. La Titu, în schimb, dacă vorbim şi de industria auxiliară care s-a dezvoltat pe lângă Centrul Tehnic de aici, vorbim de aproximativ 4.000 de ingineri. E un centru tehnic care este al doilea, după cel din Franţa, ceea este un lucru foarte bun”, a mai spus premierul român.

Sorin Grindeanu a precizat şi subiectele discuţiei.

”Am avut discuţii aplicate cu reprezentanţii Renault legate, binenţeles – şi nu sunt primul, dar sper să fiu ultimul cu care să se discute despre infrastructură. Se discută din 2007 de acest lucru aici. Cred că e timpul să uităm de vorbe, să trecem la fapte”, a adăugat şeful Executivului de la Bucureşti.

El a mai spus că i-a asigurat pe reprezentanţii Renault că infrasctructura, mai ales tronsonul Piteşti – Sibiu, este una dintre priorităţile Guvernului. De asemenea, Grindeanu a precizat că a mai discutat cu reprezentanţii Renault despre educaţie, despre fondurile europene şi despre politici publice legate de viitoarele proiecte legislative avute în vedere de Executiv.

La rândul său, preşedintele-director general Dacia şi director general Grup Renault România, Yves Caracatzanis, a spus că Renault Tehnologie Romania a devenit cel mai mare centru de tehnologie al grupului din exteriorul Franţei.

”(Centrul tehnic Renault de la Titu – n.r.) Joacă un rol esenţial în dezvoltarea şi reuşita grupului în cele 44 de ţări la nivel internaţional. (...) Clienţii noştri vor să cumpere vehicule fiabile, abordabile. Inginerii noştri în România sunt mândri să poată dezvolta soluţii ingenioase, inovatoare şi adaptate aşteptărilor clienţilor”, a declarat Caracatzanis.

Citește și: