571 vizualizări 3 nov 2017

Cristina Enciu a terminat recent studiile în domeniul Design Industrial, iar schiţele realizate de ea pentru Dacia viitorului trimit automobilul conceput de Renault într-o altă dimensiune. 

„Dacia EF-vision 2050 este un proiect-concept ce face parte din sfera designului auto. În colaborare şi sub indrumarea echipei de la studioul de design Renault Design Central Europe, Cristina a dezvoltat acest proiect pentru a crea o imagine despre ceea ce înseamnă directia de design în viitorul industriei 'automotive'. Tehnologia avansată îşi pune amprenta asupra autovehicului şi astfel găsim holograme, sticlă inteligentă, ecrane inteligente, materiale cu totul noi, moduri diferite de aranjare a aspaţiului interior precum şi un nou tip de comunicare între om şi maşină, stabilindu-se astfel o legatură aparte între aceştia, dar prin acest tip de sisteme, siguranţa şi confortul pasagerilor sunt dublate de asistenţă prin comandă vocală", este explicată ideea pe site-ul institute.ro

Tema ce stă la baza proiectului este legată de elasticitatea şi flexibilitatea materialelor, susţine autoarea, totul pentru a păstra identitatea de brand a Dacia - accesibilitatea, fără ca acest lucru să implice rabatul de la estetic şi calitate.

„Conceptul vizează schimbarea modului de a privi calatoria şi ii privează pe pasageri de grijile unei călătorii obişnuite, chiar şi de oboseala zilnică, avertizând ceilalţi participanţi la trafic dacă şoferul este obosit sau nervos şi daca reprezintă un pericol, masina preluând controlul ulterior", mai menţionează sursa citată. Mai mult, nu doar ideea de maşină este regândită, ci şi infrastructura, pe care autoarea proiectului o vede dezvoltată pe viitor într-o direcţie eco-friendly, în care asfaltul dispare complet fiind înlocuit cu spaţii verzi, iar benzile albe care ghidează la ora actuală maşinile ar fi înlocuite cu magneti, care susţin şi ghidează traficul. 

Sursa foto: www.motivezine.com

 

Citește și: