15 vizualizări 13 oct 2017

Ford Ecosport ar putea aduce veni­turi de peste 2 miliarde de euro ame­ricanilor de la Ford, venituri care ar garanta revenirea construc­torului auto în topul exportatorilor şi în clubul miliardarilor din economia locală.

Luând în calcul o producţie în două schim­buri de circa 500 de maşini pe zi, Ecosport poate ajunge la cel puţin 130.000 de unităţi anual, cu o valoare de piaţă de peste 2 miliarde de euro. Spre comparaţie, anul 2013 a fost cel mai bun pentru Ford în România, când pro­duc­ţia de aproape 80.000 de unităţi a mo­delului B-Max urca businessul americanilor la pes­te un miliard de euro şi îi ducea pe locul trei în top exportatori după Dacia şi Rompetrol. Anul trecut, cu nu­mai 38.000 de maşini, Ford a fost abia pe locul şapte în topul exportatorilor din economie.

„Producţia nu o putem comunica încă, dar putem spune că vom lucra în două schimburi pentru că estimăm că volumele vor creşte. Nu putem spune nici pe zi, deoarece B-Max este din alt segment şi alte cifre. Începând din noiembrie vom lucra în două schimburi“, a subliniat John Oldham, preşedintele Ford România.

Creşterea producţiei a determinat Ford Româ­nia să majoreze în acest an numărul an­ga­ja­ţilor cu 1.700 de oameni, dintre care 1.300 au fost deja recrutaţi, iar restul 400 vor fi an­ga­ja­ţi pâ­nă la finalul anului. Aceştia vor avea şi sa­larii mai mari, pe măsură ce eficienţa uzinei va ajun­ge la o cadenţă anuală de peste 100.000 de unităţi. Dacă la început circa 30% din piesele unui Ecosport sunt produse în România, Ford vrea să crească acest procent prin convingerea furnizorilor să investească într-o fabrică aproape de Craiova.

MAI MULTE PE ZIARUL FINANCIAR

Citește și: