no author
Andreea Traicu
87 vizualizări 17 ian 2017

"Pe toată reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi, inclusiv pe drumurile din judeţele aflate sub avertizare cod galben de ninsori şi vânt Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa şi Mehedinţi, se circulă în condiţii de iarnă. Pe Autostrada A2, între Fundulea şi Lehliu vizibilitatea este sub 100 de metri, iar între Lehliu şi Drajna vizibilitatea este scăzută sub 50 de metri din cauza viscolului. Deşi se acţionează şi se împrăştie material antiderapant, din cauza vântului puternic zăpada este readusă pe partea carosabilă", transmite Ministerul Afacerilor Interne.

Centrul Infotrafic informează că, începând cu ora 09.00, traficul rutier pe DN3 Călăraşi – Lehliu a fost reluat, acesta fiind oprit marţi dimineaţa din cauza viscolului.

În Constanţa au fost constituite cinci puncte de lucru temporare cu paramedici aparţinând Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în toate locaţiile în care există şenilate aparţinând CNAIR astfel: Centrul de Întreţinere Curentă A2 Valea Dacilor, Baza RAJDP Băneasa, Baza RAJDP Topraisar, Centrul de permanenţă Cogealac şi GI Chirnogeni.

"Referitor la traficul aerian, menţionăm că două curse aeriene de la Bacău şi Iaşi au aterizat fără probleme pe Aeroportul Otopeni, iar două care urmau sa decoleze de la Bacău şi patru de la Iaşi au fost anulate din cauza vântului şi a ceţii. Nu sunt probleme de tranzit în punctele de trecere a frontierei, însă şoferii trebuie să ţină cont de faptul că în toate judeţele din sud ninge, iar in Bulgaria a fost emisă o avertizare de Cod Galben pentru ninsoare şi vânt"., anunţă MAI.

La nivelul celor patru judeţe aflate sub incidenţa codului galben au intervenit peste 1.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne cu 486 mijloace. CNAIR a acţionat cu 740 utilaje şi au fost utilizate 2.058,12 tone de material antiderapant şi 1,7 tone clorură de calciu.

La ora transmiterii ştirii se acţionează pentru deblocarea mai multor maşini în judeţul Călăraşi.

"Pe DN 4 la km 31 în localitatea Buciumeni sunt blocate un camion şi patru autoturisme, iar pentru deblocarea lor intervin pentru angajaţii CNAIR. Pe DJ 301, în localitatea Vasilaţi, este blocat un microbuz cu nouă persoane şi şase autoturisme, pentru remedierea situaţiei intervenind autorităţile locale. Situaţia este în curs de rezolvare", informează poliţiştii.

Un alt microbuz, cu şase persoane, a fost blocat în localitatea Fundeni din judeţul Călăraşi, pe DJ 100, acesta fiind deblocat în jurul orei 07.00.

Şi în judeţul Constanţa a fost nevoie de intervenţia autorităţilor.

"În cursul nopţii s-a acţionat în Constanţa pentru deblocarea unui microbuz cu patru persoane care a rămas imobilizat pe DJ 391A Şipote – Tufani din cauza poleiului. De asemenea, s-a intervenit pentru deblocarea a două autotrenuri şi trei autoturisme înzăpezite pe DN 22, între localităţile Tariverde şi Mihai Viteazu. S-a intervenit şi pentru deblocarea unei ambulanţe a SAJ Constanţa imobilizată la intersecţia dintre DJ 392 cu DJ 391A, în timp ce se deplasa în localitatea Tufani pentru a prelua o femeie însărcinată", arată ministerul.

--

Citește și: