Vremea se răcește. Care vor fi temperaturile maxime în următoarea perioadă

Vremea se răcește. Care vor fi temperaturile maxime în următoarea perioadă
Publicat: 14/11/2017, 10:48

„Temperaturile scad, de azi (marți – n.red.), în majoritatea regiunilor și nu vor fi mai mult de 14 grade Celsius, uramând ca, de miercuri, să asistăm din nou la o scădere a temperaturilor, mai ales în regiunile din sud, unde nu vor fi mai mult de 9 grade. Totodată, marți cerul va fi închis în majoritatea regiunilor, dar ploi vor fi doar pe arii restrânse”, a spus meteorologul din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Conform sursei citate, începând de joi, temperaturile încep să crească ușor.

Potrivit informațiilor de pe site-ul ANM, în perioada 13-26 noiembrie, vremea continuă să se răcească, treptat, iar spre finalul intervalului termometrele nu vor indica mai multe de 8 grade Celsius.

Prognoza meteo Banat:

În prima zi de prognoză vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu o medie a maximelor termice de 16 grade. În următoarele două zile valorile termice diurne vor scădea cu aproximativ 7…8 grade, apoi, până în data de 20 noiembrie nu vor mai avea modificări semnificative, iar media lor va fi în jurul valorii de 10 gade. Ulterior, vremea se va răci treptat, astfel că temperaturile maxime vor atinge, în medie, 8 grade la sfârșitul intervalului. Valorile termice nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, iar media lor va fi de 8…9 grade la începutul intervalului de prognoză și 1 grad la finalul acestuia.

Trecător vor fi posibile ploi slabe, aproape zilnic.

Prognoza meteo Cișana:

Valorile termice diurne se vor situa, în prima zi, peste cele normale la această dată, iar media lor va fi de 16 grade. În data de 14 noiembrie se va răci accentuat, apoi, până în 20 noiembrie nu vor mai fi variații semnificative, iar media maximelor termice va fi de 9…11 grade. În zilele care vor urma, se va resimți o nouă scădere de temperatuă, astfel că în ultima zi de prognoză media maximelor termice va ajunge la 6…7 grade. Vor scădea și minimele termice, de la o medie de 8 grade în prima zi, până la 0 grade la finalul intervalului de prognoză.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în 13 noiembrie și după data de 19 noiembrie.

Prognoza meteo Transilvania:

Media temperaturilor diurne va scădea de la 16 grade în prima zi, până la 8 grade în data de 15 noiembrie. În ziua următoare va crește cu 2 grade, apoi va reveni la 8 grade, nivel la care se va menține și în următoarele 3 zile. Între 21 și 26 noiembrie se va resimți o nouă scădere a valorilor termice, cu aproximativ 2 grade. Temperaturile minime vor fi și ele în scădere, media lor va fi pozitivă până în jurul datei de 18 noiembrie, apoi va coborî sub pragul înghețului, iar în ultimele două zile va atinge -2 grade.

Pe arii restrânse vor fi posibile ploi slabe aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo Maramureș:

În prima zi de prognoză vremea va fi caldă pentru această dată, cu o medie a valorilor maxime de temperatură de 14…15 grade, iar a minimelor de 6 grade. Ulterior vremea va intra într-un proces de răcire treptată, astfel că în ultimele zile de prognoză maximele termice vor fi în medie de 6 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 0 grade.

Local vor fi ploi slabe, trecătoare, mai ales în primele două zile ale intervalului și după data de 19 noiembrie.

Prognoza meteo Moldova:

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la începutul primei săptămâni, apoi se va răci semnificativ, media temperaturilor maxime coborând spre 8 grade în data de 14 noiembrie. Apoi va continua să se răcească ușor. Temperaturile minime vor crește de la o medie de 4 grade în prima zi a intervalului, până la 6…7 grade în data de 14 noiembrie, apoi vor scădea, astfel că în 19 noiembrie media lor va fi în jurul valorii de -1 grad. Între 20 și 23 noiembrie media temperaturilor minime va fi de 0…1 grad, apoi va scădea din nou, iar la sfârșitul intervalului va reveni la -1 grad.

Pe spații mici va ploua slab, mai ales după data de 20 noiembrie.

Prognoza meteo Dobrogea:

Media temperaturilor maxime va scădea semnificativ, de la 18 grade în 13 noiembrie, până la 8 grade în jurul datei de 18 noiembrie. În intervalul imediat următor, valorile medii diurne vor crește până în data de 21 noiembrie când media maximelor va fi de 11 grade. Apoi se va răci ușor. Media minimelor va scădea după data de 14 noiembrie, iar în 19 noiembrie va fi de 3…4 grade. În intervalul 20-26 noiembrie mediile temperaturii minime vor oscila ușor între 3 și 5 grade.

Probabilitatea de ploaie slabă va fi în creștere după data de 15 noiembrie.

Prognoza meteo Muntenia:

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal în primele două zile, când media temperaturilor maxime se vor situa în jurul a 18 grade, apoi se va răci accentuat, iar în zilele de 17 și de 18 noiembrie maximele vor atinge, în medie, doar 7 grade. În intervalul 19 – 21 noiembrie vremea se va încălzi ușor până la o medie a maximelor termice de 10 …11 grade, iar între 22 și 26 noiembrie vor fi maxime de 7…9 grade. Minimele vor scădea treptat, de la o medie de 7…8 grade la începutul intervalului, până la 1 grad, în ultimele zile.

Probabilitatea mai mare de apariție a ploilor, slabe, va fi în zilele de 16 și de 17 noiembrie și după data de 20 noiembrie.

Prognoza meteo Oltenia:

În primele două zile ale intervalului vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu o medie a maximelor termice de 16 grade. Între 15 și 18 noiembrie valorile de temperatură vor scădea spre 6…7 grade (mai accentuat în prima zi). Din 19 noiembrie și până la sfârșitul intervalului media temperaturilor maxime va oscila între 7 și 9 grade. Temperaturile minime vor scădea treptat, de la o medie de 7..8 grade în primele 3 zile, până la 1…2 grade în ultimele două zile.

Ploi slabe, în general pe arii restrânse, vor fi aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo la munte:

Atât temperaturile maxime, cât și cele minime, vor fi în scădere. Media maximelor va coborî de la 8…9 grade în primele două zile, până la 0…1 grad în a doua săptămână, iar a minimelor de la 1…2 grade, până la -5…-4 grade.

Trecător vor fi precipitații slabe aproape în fiecare zi, în primele zile predominant sub formă de ploaie, apoi mai ales lapoviță și ninsoare.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Ireal ce au găsit medicii din Botoșani în burta ei: E URIAȘĂ!
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
S-a dat INTERDICŢIE de la Guvern. A devenit ILEGAL chiar din 2024
Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Chiar și șefii se tem că Inteligența Artificială le va lua locul de muncă!