1810 vizualizări 25 mar 2017

De asemenea, pentru zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali a fost emisă o atenţionare cod galben de intensificări ale vântului şi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, în vigoare duminică, între orele 8:00 - 20:00.

Începând din a două parte a nopţii de sâmbătă spre duminică, precipitaţiile se vor extinde treptat şi vor cuprinde pe parcursul zilei de duminică (26 martie) centrul, sudul şi estul ţării unde se vor cumula pe arii restrânse 15...20 l/mp. Va plouă, iar în Transilvania şi trecător în Moldova vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Îndeosebi pe parcursul zilei de duminică în majoritatea zonelor, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 50...60 km/h.

În a două parte a nopţii de dumincă spre luni şi în dimineaţă zilei de luni, în regiunile intracarpatice şi izolat în rest se va produce brumă.
În intervalul menţionat în Carpaţii Orientali şi în cei Meridionali vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, local însemnate cantitativ, iar în special la altitudini de peste 1500 m se va depune strat mai consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de peste 55...60 km/h, iar pe creste peste 70...80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

--

Citește și: