METEO. Vremea se încălzește. Temperaturile ajung și la 24 de grade Celsius

METEO. Vremea se încălzește. Temperaturile ajung și la 24 de grade Celsius
Publicat: 09/10/2017, 18:28

„Urmează o încălzire ușoară a vremii, miercuri ne vom apropia de temperaturile normale ale acestei perioade, adică, în jur de 20 de grade, urmând ca joi, vineri să crească temperaturile chiar mai mult decât ar fi normal, până la 24 de grade în sudul țării. Către weekend, va urma să avem niște precipitații slăbuțe pe la munte, în nordul și estul extrem, dar nimic semnificativ și nimic de amploare cum a fost weekend-ul care a trecut și nici răciri accentuate”, a explicat sursa citată.

Meteorologul a precizat că în următoarea săptămână temperaturile vor fi cuprinse între 16, 17 grade și 24 de grade.

Potrivit prognozei meteorologilor, în Banat, până în data de 12 octombrie temperaturile diurne vor fi în creștere, de la valori, în medie, în jurul a 16 grade, la o medie regională de 22 de grade.

„Apoi, până la sfârșitul săptămânii vremea se va răci, astfel că media valorilor diurne va fi de 18…19 grade. Temperaturile minime vor fi în creștere de la valori, în medie, de 5…6 grade la începutul intervalului, la o medie în jurul a 9 grade în data de 13 octombrie. La sfârșitul săptămânii minimele termice vor fi în scădere ușoară, până la valori, în medie, de 7…8 grade”, conform ANM.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 13 octombrie și după data de 20 octombrie, în această regiune.

În ceea ce privește Crișana, temperaturile diurne vor fi în creștere până în data de 12 octombrie, de la valori, în medie, în jurul a 14 grade, la medii de 20…21 de grade. La sfârșitul primei săptămâni vremea se va răci și astfel, media maximelor va fi de 17…18 grade.

În zilele de 10, 11 și 12 octombrie, trecător, va ploua slab. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere după data de 20 octombrie.

Referitor la Transilvania, meteorologii anunță că începând din 9 octombrie, media valorilor diurne va fi de 12…13 grade. Până în data de 12 octombrie temperatura aerului va fi în creștere până la valori maxime, în medie, de 17…18 grade.

La finalul săptămânii, temperaturile diurne vor fi în scădere, iar media acestora va fi de 14…15 grade. După 16 octombrie, vor exista ușoare variații ale maximelor termice, media acestora se va situa în jurul a 16 grade. Temperaturile minime vor fi în creștere de la valori, în medie, de 2…3 grade la începutul intervalului, la o medie în jurul a 7 grade în data de 13 octombrie. La sfârșitul săptămânii, minimele termice vor fi în scădere ușoară, până la o medie în jurul a 5 grade.

„Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 13-15 octombrie și după data de 20 octombrie”, conform ANM.

Pentru zona Maramureșului, meteorologii prognozează că, începând din 9 octombrie, media regională a maximelor se va situa în jurul a 13 grade, iar a minimelor va fi de 3…4 grade. Apoi, până în data de 12 octombrie vremea se va încălzi treptat și astfel, media valorilor diurne se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar a celor nocturne va fi de 8…9 grade. La finalul săptămânii, temperatura aerului va fi în scădere ușoară până la medii ale maximelor de 15…16 grade și ale minimelor de 6…7 grade.

În prima săptămână temporar va ploua, mai ales în intervalul 11-14 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere după data de 20 octombrie.

În Moldova, maximele va fi de 14…15 grade, iar minimele de 4…5 grade. Apoi, vremea se va încălzi ușor până în data de 12 octombrie și astfel, media valorilor diurne va fi de 18…19 grade, iar a celor nocturne se va situa în jurul a 9 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în zilele de 13 și 14 octombrie

Meterologii anunță că în Dobrogea vremea se va încălzi ușor. Media maximelor va fi de 17…18 grade, iar a minimelor de 8…9 grade, iar în data de 13 octombrie, media valorilor diurne va fi de 20…21 de grade, iar a celor nocturne se va situa în jurul a 11 grade. Apoi, în zilele de 14 și 15 octombrie, temperatura aerului va marca o scădere, până la medii ale valorilor maxime de 16…17 grade și ale minimelor în jurul a 9 grade.

„Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în jurul datei de 14 octombrie”, conform sursei menționate.

Referitor la Muntenia, până în data de 13 octombrie temperaturile diurne vor fi în creștere, de la o medie în jurul a 18 grade, la o medie regională de 22 de grade. Apoi, până la sfârșitul săptămânii vremea se va răci, astfel că media valorilor diurne va fi în jurul a 18 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 13 octombrie.

În Oltenia, temperaturile diurne vor fi în creștere până în data de 13 octombrie, de la valori, în medie, în jurul a 18 grade, la medii de 21…22 de grade. La sfârșitul săptămânii, vremea se va răci ușor și astfel, media maximelor va fi de 19…20 de grade. Până în data de 13 octombrie, temperaturile nocturne vor fi în creștere de la valori, în medie, de 5…6 grade, la medii în jurul a 9 grade. Probabilitatea de ploaie va fi redusă pe aproape tot parcursul intervalului.

„La munte, la începutul intervalului, media valorilor diurne va fi de 4…6 grade. Până în data de 12 octombrie temperatura aerului va fi în creștere și astfel, media valorilor maxime va fi de 9…10 grade. Până în data de 14 octombrie, temperaturile diurne vor fi în scădere, iar media acestora va fi în jurul a 7 grade. Temperaturile minime vor fi în creștere de la valori, în medie, de -2…-1 grad la începutul intervalului, la o medie în jurul a 3 grade în data de 13 octombrie. La sfârșitul săptămânii minimele termice vor fi în scădere ușoară, până la o medie în jurul a 1 grad. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în zilele de 13 și 14 octombrie”, conform ANM.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Fizionomistul și psihologul Ciprian Cucu a analizat trăsăturile lui Mirel Dragomir. Ce se ascunde în...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?