424 vizualizări 7 iun 2017

Atenţionarea meteorologică intră în vigoare miercuri la ora 18 şi este valabilă până joi la ora 23. În acest interval, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare parte a ţării şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.

Potrivit ANM, în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi 20 - 30 de litri pe metrul pătrat şi pe spaţii restrânse 50 - 70 de litri pe metrul pătrat.

ANM mai arată că astfel de fenomene vor fi şi în după-amiaza zilei de miercuri, 7 iunie, dar pe spaţii mai restrânse, iar în cursul zilei de joi, 8 iunie, se vor semnala şi în partea de sud-est a ţării.

La rândul lor, reprezentanţii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au emis o atenţionare hidrologică valabilă până miercuri la ora 15.

Potrivit INHGA se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râuri mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinul hidrografic Bârzava superior şi mijlociu, din judeţele Caraş Severin şi Timiş.

--

Citește și: