8 iunie 201709:302181

COD PORTOCALIU de grindină şi vijelii în patru judeţe

Metereologii au emis, joi dimineaţa, o avertizare cod portocaliu de grindină şi vijelii în judeţele Constanţa, Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi. Totodată, judeţul Satu Mare se află sub cod galben de ploi.

Potrivit ANM, în judeţele Constanţa şi Tulcea se vor semnala grindină, frecvente decărcări electrice, averse care vor cumula local 25 de litri pe metru pătrat şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

În judeţele Ialomiţa şi Călăraşi se vor produce vijelii, se va semnala grindină de dimensiuni medii, averse care vor cumula local 35 - 40 de litri pe metru pătrat, precum şi frecvente descărcări electrice.

Avertizarea cod portocaliu de grindină şi vijelii în judeţele Constanţa, Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi este în vigoare până la ora 10.00.

De asemenea, metereologii au emis pentru judeţul Satu Mare o avertizare cod galben de ploi şi cu caracter de aversă care vor cumula local 20 - 25 de litri pe metru pătrat. Codul galben pentru Satu Mare este în vigoare până la ora 11.00.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.