15 iulie 201720:08111

Ziar de propagandă pro-Gulen şi anti-Erdogan, distribuit gratuit la un festival turcesc. FOTO

Ziarul ”Zaman – România”, care conţine articole pro-Fethullah Gulen şi anti-Erdogan, a fost distribuite gratuit, astăzi, cumpărătorilor la Festivalul Turcesc care are loc la Cluj-Napoca, organizat, printre altele, de Fundaţia Lumina, apropiată de clericul Gulen, oponent al preşedintelui Turciei. Publicaţia conţine pe prima pagină un interviu acordat ”The Washington Post” de către clericul Fethullah Gulen cu titlul ”Turcia pe care nu o mai recunosc”, articole despre Gulen şi misiunea sa, despre mişcarea socială ”Hizmet” a clericului turc, precum şi o serie de articole care denunţă tortura în masă din Turcia, abuzurile săvârşite de autorităţile turce după puciul eşuat de anul trecut şi texte critice la adresa preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

”Zaman – România” este distribuit gratuit, sâmbătă, vizitatorilor care cumpără produse turceşti în cadrul Festivalului Turcesc, care se desfăşoară pe platoul din faţa Sălii Sporturilor ”Horia Demian” din Cluj-Napoca, ziarul fiind introdus în fiecare pachet cumpărat. 

Organizatorii Festivalului Turcesc susţin că evenimentul este ”unic” în România, şi aduce muzică, dansuri şi tradiţii, reprezentaţii artistice şi standuri cu costume, obiecte şi mâncăruri tradiţionale turceşti. Ei au refuzat să spună de ce se distribuie ziarul ”Zaman”.

Festivalul Turcesc – Festivalul Multiculturalităţii se desfăşoară sub motto-ul ”Descoperiţi cultura şi bucătăria turcească” în perioada 14 – 16 iulie pe platoul din faţa Sălii Sporturilor ”Horia Demian” Cluj-Napoca, fiind organizat de Fundaţia Lumina, Fundaţia Tuna, Şcoala Internaţională Spectrum, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Ziarul ”Zaman” din Turcia a avut un ton critic la adresa preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, iar după puciul eşuat din iulie 2016 a fost preluat sub control de stat, având în prezent o linie editorială pro-guvernamentală.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.